Rehber Laptoplarda işlemci nasıl değiştirilir?

Dell Inspiron 1520 laptopum var. Çeşitli Linux dağıtımları kurdum ama istediğim akıcılığı yakalayamamıştım. İşlemcisini yükseltecektim ama uğraşmaya üşenince dolabın üstüne kaldırmıştım. Konuyu görünce tekrar yükseltme isteği uyandırdı ama yükseltsem ne kadar etki eder bilemiyorum. Mevcut işlemcim T5450 ve sanırım T7700 bu laptopa takabileceğim en üst işlemci. Sizce para harcamaya değer mi?

Ucuza işlemci düşerse denenir ama oldukça eski CPU modelleri. Araması ve bulması ayrı dert. Bence değmez. Pek değişiklik olacağını söyleyemem performans olarak.

Hocam Toshiba Satellite l755-197 'de 2310m var. Satellite l755 - 1p1' de ise 2450m var. Tüm l755 'lerin anakartı bir mi ve sıkıntı yaşamadan TDP değerleri aynıysa işlemcileri değişir mi? Satellite başka dizüstünde (l755 değil) misal 2640m varsa l755' e takılır mı 2640m? Teşekkür ederim.

Eski cihazlar hakkında net konuşmak maalesef zor. Datasheet bulabilirseniz çok rahatlarsınız. Başka bir işlemcili model varsa genel olarak uyum sağlıyor denilebilir.

Eski cihazlar hakkında net konuşmak maalesef zor. Datasheet bulabilirseniz çok rahatlarsınız. Başka bir işlemcili model varsa genel olarak uyum sağlıyor denilebilir.
Hocam data sheet bu mu?

Buysa pek yardımcı olamadı çünkü

Ekran görüntüsü yerine link cok iyi olur anlamam için.
user manual yazıyor, sanırım değil.

Böyle şeyler buldum, sanırımaradıklarım bunlar.

i7-2670QM görünüyor eğer sahip olduğunuz kasa o ise.

Hocam Codename'ler ne mânâya geliyor? Farklı Codename'ler birbirine kesin uymaz diye bir şey var mı?

Codename dediği model numarasıdır. Kesin uymaz diyemeyiz. Eski cihazlarda bilgiye erişmek zor ondan dolayı kesin konuşmuyor hiçbir zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…