Rehber Laptoplarda MUX Switch Nedir? Ne işe yarar?

Monster Tulpar T7 V25.1.1 var BIOS'tan DGPU'ya geçtim fakat bilgisayar masaüstünde internet sekmesi dahi açık değilken ekran kartı fan açıyor. Bu normal midir? Not: Ekstra olarak 16 GB RAM değil 32 GB RAM var.
Ayrıca dGPU ya geçtikten sonra ekstra bir ayar yapmaya gerek var mıdır bana ekran kartı performansı düştü gibi geldi.
 
Son düzenleme:
Peki benim merak ettiğim şey şu: benim Monster bilgisayarımda MUX mevcut. MsHybrid (2 GPU aktif olan mod) ile dGPU only (sadece NVIDIA aktif olan mod) arasında performans açısından fark var mı?
 
Peki benim merak ettiğim şey şu: Benim Monster bilgisayarımda MUX mevcut. MsHybrid (2 GPU aktif olan mod) ile dGPU only (sadece NVIDIA aktif olan mod) arasında performans açısından fark var mı?

Evet, dGPU ile tam performans alırsınız.
 
Deneyip geri dönüş yapayım.
Kapalı ve açık şekilde Aorus 15P KC 3060:
MUX ile: 40.8 ile 41.8 MH/s arası
MUX'suz: 41 ile 41.7 MH/S arası
Gigabyte nin yeni modellerinde mux yokmuş. Eski modellerde varken yenilerinden neden kaldırdılar ki? rtx 3060 mux lu notebook mu yoksa rtx 3060p muxsuz laptop mu hangisi alınmalı?
 
Gigabyte nin yeni modellerinde mux yokmuş. Eski modellerde varken yenilerinden neden kaldırdılar ki? rtx 3060 mux lu notebook mu yoksa rtx 3060p muxsuz laptop mu hangisi alınmalı?
Ben de bilmiyorum neden kaldırıldı.
Modellere göre inceleme daha mantıklı.
75W 3060'ta MUX var diyelim. 115W'da yok. 115W alınır.
İşlemci vb. farklılıklara göre yorum yapmak da lazım. Düşündüğünüz model varsa linkini atın, bakalım.
 
15P KD modelini beğenmiştim ama bu fiyatlara notebook alınıyorsa mux olmalı diye yazılar okudum kafam karıştı. Çoğu markaya da geçmişten beri süregelen önyargılarım olduğu için ürün yelpazesi benim için bir hayli daralıyor. Bu Gigabyte'nin laptoplarını da ilk defa gördüm ama nedense bir anda kanım ısındı. Üst limit 23 bin TL'ye farklı önerileriniz de varsa değerlendirebilirim teşekkürler
 
Bu bütçede çok fazla MUX'lu cihaz maalesef yok. Monster'ın bazı modelleri var.
115W kart ile geliyor bu model. MUX'un etkisini Valhalla, RDR2 gibi oyunlarda neredeyse hissetmezsiniz.
Apex, Warzone gibi oyunlarda biraz etkilerken LoL, Valorant gibi oyunlarda az olmayan bir şekilde etkiliyor. Monitöre bağlayarak cihazda MUX etkisi oluşturabilirsiniz.
MUX olmamasının dezavantajları bunlar. Avantajı da var bir konuda. Batarya ömrü istiyorsanız iGPU'ya geçiş yapmalısınız, bu modelde MUX olmadığında zaten öyle, ben 15P KC kullanıyorum ve MUX var. Mecbur batarya için iGPU'ya geçmem gerekiyor. Güzel ayarlar ile çok iyi batarya da elde edilebiliyor.



Aorus 15P KD işlemci soğutmasında en iyi cihazlardan biri. MUX dışında öyle eksisi yok. Yazılımı biraz zayıf o da yenilendi, güncelleme bekliyoruz.
Bu fiyata alınacağını düşünmüyorum ama ben. 19999/21999/22999 gibi rakamlara düşmüştü bu cihaz Dolar 13.5 iken. Aorus 15P XD 3070 25.549TL olmuştu geçen. İndirim bekleyip biraz bütçeyi zorlarsanız XD'ye kesinlikle değer.
 
Çok teşekkür ederim bu XD modelde Mux Switch var mı hocam peki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…