Rehber Laptoplarda MUX Switch Nedir? Ne işe yarar?

MUX yok hocam bunlar 2021 yılından kalma yani MUX yok ancak 2022 yılında olanlarda MUX olacak. Modeller yaz ayında gelecek ve MUX bulunacak. Bunun dışında anladığım kadarıyla birinde 8 GB RAM var diğerinde 16 GB RAM var. Biliyorum başlıkta ikisinde de 16 GB yazıyor ama açıklamanın aşağısında 8 GB RAM yazıyor diğerinde 16 sanırım anladığım olay bu. Bunun dışında açıklama kısmında yazan panel tipinden bataryaya kadar her şey aynı. Panel olarak da %62.50 sRGB yani ortalama bir ekrana sahip çokta iyi değil. TDP değerleri 130W hocam. Yani mevcut durumda en güçlü RTX 3060.

şuan önermiyorsun yazı beklemi diyorsunuz ?

MUX Switch açık veya kapalı olması işlemci sıcaklığını etkiler mi ? Denemelerime göre işlemcinin içindeki grafik birimini kullanınca daha çok ısındığının kanısındayım. Eğer söylediklerimin doğruluk payı var ise MUX Switch in faydaları kısmına işlemcinin sıcaklığını düşürmesini de ekleyebiliriz .Cihazım Lenevo Legion 5.

Ufak da olsa etkisi olabilir dediign gibi.

Bugün şans eseri kendim keşfettim böyle bir olay olduğunu. Monster abra A7 13.1 cihazımda i5 11400H ve 3050 16GB çift kanal ram var. 144 hz monitör bağladım dp ile. ' gündür fps artıyor diyorum ama sebebini anlamıyordum. Bugün laptobun ekranı ve yeni aldığım monitörle farklarına baktım. neredeyse 2 kat fps farkı oldu. Çok mantıklı bir olay ancak laptoptan işlemciyi yoran oyunlarda sıkıntı büyük bence.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (38).png
    2,9 MB · Görüntüleme: 122
  • Ekran Görüntüsü (40).png
    2,9 MB · Görüntüleme: 128
Yüksek fps oyunlarda fark daha da belli olur. Ama oynadığın oyun 60fps görüyorsa pek etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…