Çözüldü Laptoplarda NVIDIA G-SYNC nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

swxlvr

Hectopat
İyi sosyaller, ASUS TUF Gaming A15 FA507NV model laptopta G-SYNC ayarını nasıl açabilirim? Ekranım destekliyor üzerinde sticker da var.

Counter-Strike 2 15.09.2024 03_58_52.png

NVIDIA Control Panel 15.09.2024 03_59_33.png

Çözüm
İlk olarak GPU modunu Ultimate yapın Armoury Crate içinden ve MUX açılsın. Sonra NVIDIA denetim masasında G-Sync sekmesi gelecek, oradan açabileceksiniz.
NVIDIA Denetim Masası--> ekran kısmında G-SYNC ayarları kısmında olması lazım. Tam ekran modunda etkinleştirme ya da pencere içinde ve tam ekran modu için etkinleştir seçeneklerinden birini seçince olması lazım hocam.

İlk olarak GPU modunu Ultimate yapın Armoury Crate içinden ve MUX açılsın. Sonra NVIDIA denetim masasında G-Sync sekmesi gelecek, oradan açabileceksiniz.

Çözüm
Bu ayar sadece 4060'ı kullanıyor sanırım hocam.
Eki Görüntüle 2311479

Evet, zaten G-SYNC aktif edebilmek için panele görüntüyü NVIDIA kart vermesi gerekli.

Geldi hocam teşekkürler, 2 gündür MUX Switch kapalı kullandığıma mı üzüleyim Valorant'ta işlemcinin ekran kartıyla 600FPS aldığıma mı sevineyim bilmiyorum.

Rica ederim. Optimus modda ise sadece iGPU değildir, panele iGPU veriyordur sadee yani RTX4060 da çalışıyordur.

Evet, zaten G-SYNC aktif edebilmek için panele görüntüyü NVIDIA kart vermesi gerekli.
MUX Switch'i bilgisayar yük altında olmadığı zamanlarda işlemcinin grafik birimiyle entegre GPU arasında geçiş yaparak ekran kartının sağlığını korumayı amaçlayan bir teknoloji olarak biliyordum ama ekran kartını değiştirmek için makineye reboot attım, nasıl bu kadar hızlı değiştirebilecek oyunda iken? Veya değiştirmiyor da sadece bağlantısını kesiyor gibi bir şey mi?

MUX Switch'i bilgisayar yük altında olmadığı zamanlarda işlemcinin grafik birimiyle entegre GPU arasında geçiş yaparak ekran kartının sağlığını korumayı amaçlayan bir teknoloji olarak biliyordum ama ekran kartını değiştirmek için makineye reboot attım, nasıl bu kadar hızlı değiştirebilecek oyunda iken? Veya değiştirmiyor da sadece bağlantısını kesiyor gibi bir şey mi?

MUX otomatik yapmaz, MUX'un amacı dGPU uzerinden panele görüntü aktarmak veya tamamen kapatmak. Dediğiniz olay Optimus oluyor, bu modda panele giden görüntü iGPU üstünden gider ama işlemleri yük altında RTX4060 yapar, yüke göre değişebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı