Laptoplarda verimlilik için hangi CPU tercih edilmeli?

Yer
İstanbul
Uzun süredir laptop arayışındayım. Kullanım alanımdan dolayı alacağım cihazın hafif, serin ve bir günü rahat çıkaran pile sahip olması lazım. Yüksek performans gibi bir sorunum yok, zaten alacağım cihaz yüksek performans verebiliyor olsa bile pilden dolayı performansı kısmam gerekiyor. Güç verimliliğinde hep AMD'nin adını duydum fakat Intel'in Core Ultra serilerinde de bu tarz yorumlara rastlamaya başladım. MacBook'lar ve Snapdragon'lar her ne kadar istesem de yazılım desteğinden dolayı sorun oluyor. Güç tüketimini ve sıcaklık değerlerini göz önünde bulundurarak nasıl bir tercih yapmalıyım? Ryzen AI serisi mi yoksa Core Ultra serisi mi daha mantıklı olur? Ürün önerisi için değil, genel olarak bilgi almak için soruyorum.

Intel genelde daha ısınıyor yanlış bilmiyorsam. Çekirdeklerle işiniz yoksa AMD. Boşta fan yakmaz çoğu Intel laptop yakıyor. Ancak u serilerinde fark etmiyor. Ben yerinizde olsam AMD alırdım.

Eğer apple ekosistemiyle sorunun yoksa apple M serisi en verimlisidir.
Windows tarafında ise ryzen zen 4-5 mimarisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…