Laptopların RAM'lerini birleştirme

thinker

Hectopat
Herkes e merhabalar youtube tan technopat ekibi tarafından hazırlanan Dizüstü PC ye ram takma rehberini izledim. Ve bende iki laptop var. Biri bozuk diğeri sağlam sağlam olanın içinde 4 GB'lık tek slot ram var ve bozuk olanda 1gb ve 2gb halinde 2 slot ram var. Şimdi ben bozuk olandan 2gb rami alıp sağlam olana taksam sorun olur mu ? RAM markaları degişik ve toplamda 6 GB olacagi için bir terslik olur mu diye merak ettim ve sizlere soruyorum, olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın forumdan 1 hafta uzaklaştırıldığım için cevap yazamadım üstünde yazmıyodu ama everset i indirip baktım frekanslar farklı birbirinden konuyu açtığım gün iki ram i de taktım sorun olmadan çalıştı ama hızında bi değişiklik olmadı ilerde sorun yaşarmıyım sizce @MF @Batuhan_ALT

RAM'lerde Mhz farkından dezavantajınız aynı Mhz değerindeki RAM'lerin Dual Channel ile daha hızlı çalışmaları olmaz ve düşük olan Mhz diğerinide o hızda çalıştırır.

(Dual Channel 4gb 1600mhz + 4Gb 1600 Mhz = 8Gb 1800 Mhz sizin durumuzda 4Gb 1600 Mhz + 2Gb 1333 Mhz = 6Gb 1333 Mhz not: değerler örnektir kesin değildir. )

Ama çalışırken sorun olacağını hata vericeğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…