İlk önce Görev Yöneticisi'nden performansa girin. Sonra RAM'e tıklayın, orada kaç slotluk RAM kapasiteniz olduğunu ve kaç megahertz hızında olduğunu öğrenin. İkinci aşamada 8 GB uyumlu frekansta RAM alın. Sonra laptopu açmayı biliyorsanız kendiniz, bilmiyorsanız notebook yetkili servislerinde ya da notebook' unuzun teknik servisinde yükseltme yaptırabilirsiniz.
Görev yöneticisinde 1/1 slot yazabilir, modelin incelemesini izle veya googleda disassembly olarak araştır. benim bilgisayarımda da 1/1 slot yazıyordu ama ikinci ram slotu var ve eklediğimde 2/2 oldu
HP Victus 16-d1048nt (68P33EA) Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
RAMExpert programıyla bakınca da 2 slot olduğunu söylüyor ama bu sefer RAM'i DDR4 olarak gösteriyor.
DDR5 olduğunu biliyorum zaten. Benim laptop da konu sahibi arkadaşın laptopuyla birebir aynı model. CPU-Z tek slot gösteriyor RAMExpert 2 slot gösteriyor. %99 iki slot var. Ben 1 ay önce alırken 8 GB ram eklerim ya da 2x16 GB ram takarım diye düşünerek aldım. Alt kapağı sökmeden kaç slotu olduğu belli olmayacak galiba.
Kesinlikle alt kapağı son model laptoplarda tek kapak şeklindedir. Bir de laptop modeli Max 32 ya da 64 GB RAM desteği olabilir. Notobook modeline göre Max RAM'i kaç GB ise ona göre 16x16 GB'ya da 32x32 GB'a yükseltebilirsin.
Ben de RAM olarak Kingston'ya da Crucial öneriyorum DDR5 RAM'ler için.