Laptopta dahili GPU kullanılmamasına rağmen fazla ısınıyor

Bebek Shaun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şöyle bir sorun fark ettim. GPU1 dahili ekran kartı yani işlemcide gömülü olan. Oyundayken laptoptan çok fan sesi geliyor ama GPU1 %0 kullanılıyor ve 81 derece. GPU2 olan 4060 ise %90 civarında kullanılmasına rağmen 35 40 derece arası gösteriyor. Şu anki oyun Marvel Spider-Man 2. bu neden oluyor oyunda 4060 yerine dahili ekran kartını mı kullanıyor? Eğer öyleyse neden %0 kullanıma rağmen 80 derece ve laptop kendini son fan hızında soğutmaya çalışıyor. Eğer öyle değilse 4060 neden kullanımı %90 iken 34 35 derece? Uygulamada mı bir sorun var?

17544767878805095256739553655174.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili GPU işlemcinin içinde, işlemci kaç derece ise o da o kadar ısınıyor.

Yani asıl fan sesi çıkaran işlemci o zaman ama Spider-Man 2 gibi bir oyunda neden ekran kartı tam kullanılmazken işlemci bu kadar yoruluyor?

Ayarları yükseltip dene ekran kartına yük bindir.

Bir ara nvidia driverlarinda sorun vardı. Sabit sıcaklık gösteriyordu, driver güncelleyin ya da nvidia oyun içi göstergelerden sıcaklıklara bakın

Cpu kullanımından yola çıkarak söylüyorum gpu 82 derece civarı çalışıyordur

Ekran kartını %95 kullanıyor zaten bence bir sıkıntı yok.
Termal bakımını ne zaman yapıldı ve laptopun altı hava alıyor mu?

Laptopun altı masaya yapışık. Soğutucuların toz toplattırdığını ve zararlı olduğunu duymuştum. Bakımı bayağıdır yapmadım çünkü arka kasasını açamıyorum ve başka bilgisayarcıyada güvenmiyorum açıkçası.

Yani asıl fan sesi çıkaran işlemci o zaman ama Spider-Man 2 gibi bir oyunda neden ekran kartı tam kullanılmazken işlemci bu kadar yoruluyor?

Niye yorulmasın? İllaki ikisi de %100 kullanılacak diye bir şey yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı