Laptopta düşük performans sorunu

zehirx

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
HP'nin dizüstü bilgisayarını almıştım.
Özellikleri şu şekilde: AMD 520 2 GB ekran kartı. AMD A9 3.7 GHz işlemci, 1 TB HDD.
Sorunum şu ki en kötü oyunlarda bile donmalar yaşıyorum. Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel. Bu bilgisayarı 3000 TL'ye almıştım. Bugün arkadaşıma 1000 TL'ye bir laptop aldık. ASUS markalı paylaşımlı ekran kartı 80 MB. 2.6 GHz AMD A6 işlemciye sahip. PUBG Lite oyununda ben 20 FPS alırken o kötü bilgisayarla 50-60 FPS alıyor. Her oyunda bu sıkıntıyı yaşıyorum HP çalışanları da normaldir falan diyor ama değil. Eski yeni tüm oyunlarda sistemin çok çok altında oyunlardabile sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Not: İki PC'de aynı Windows 10 yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kaç GB?

Son düzenleyen: Moderatör:
ThrottleStop yukleyip bir kac ayari devre disi birakmaniz FPS artisi saglayabilir. Onun disinda arka planda calisan uygulamalari kapatin.

ThrottleStop yukleyip bir kac ayari devre disi birakmaniz FPS artisi saglayabilir. Onun disinda arka planda calisan uygulamalari kapatin.
arkaplanda gereksiz herşey kapalı hizmetler vs. gibi yerlerden kapatıyorum deniyorum olmuyor. Dediğim gibi usb ye win 10 kurdum 2 pc ye de yükledim. o kötü bilgisayar hem ana menüde internette gezinirken daha hızlı akıyor resmen fakat benimki berbat bir performans veriyor.

RAM ve SSD almak bilgisayari birazda olsa hizlandirabilir.

Ram kaç gb? SSD olmaması performans düşürür. Her şey güncel demişsin emin misin? Driverleri yeniden kontrol et. homeboard ekran kartı var mı? ne kullanıyor?

Ram kaç gb? SSD olmaması performans düşürür. Her şey güncel demişsin emin misin? Driverleri yeniden kontrol et. homeboard ekran kartı var mı? ne kullanıyor?
Geçişli ekran kartına sahip amd radeon r5 ve amd radeon 520 ayrık 2gb. Kontrol ettim en küçük uygulamasından driver ına kadar herşey güncel. BBenim bilgisayarım 8 GB Ram var benden daha iyi performans alan pc de 4 gb herşeyi benim bilgisayardan düşük ama benimkinden çok çok hızlı gerek nette takılmak gerek pubg lite da.
RAM ve SSD almak bilgisayari birazda olsa hizlandirabilir.
Bende ki Ram 8 GB diğer bilgisayarda ki 4 gb benden daha iyi performans alıyor. İkisi de 1TB HDD ye sahip.
@ahmet909 Benim PC de 8GB diğer pc de 4 gb.

@zehirx oyun sırasında Afterburner uygulaması ile değerleri paylaşmalısın bizimle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…