Laptopta ekran kartı kullanımı ve FPS düştü

bura26kara26

Hectopat
Arkadaşlar ben bir dizüstü oyun bilgisayarına sahibim ve bilgisayarımla oyun oynuyorum. Dün oyun oynarken 70-75 FPS alırken ekran kartı kullanımım %99 civarlarındaydı. Bugün aynı oyuna girdim. Dün oynadığım ile aynı sahnedeyken 20 FPS almaya başladım, ekran kartı kullanımım ise %30 civarında geziyordu. Bazen bilgisayar böyle yapıyordu ve bilgisayarı yeniden başlatıp eski halinde devam ediyordu ancak bu sefer birkaç kez yeniden başlatmama rağmen eski performansına kavuşmadı. Acaba sebebini biliyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal sorun yok. Antivürüs programları bazen böyle yapıyor. Arka planda çalışan bir program da bunlara sebep olabilir. Yani oyunlara girmeden önce açık uygulama bırakmamaya özen gösterin. "msconfig.exe" uygulaması ile başlangıç öğelerini görün. Belki sistemin başlamasıyla beraber sisteme yük bindiren bir uygulama arka planda çalışıyor.

Bilmiyorum. Olursa sıkıntı olabilir diyorum. Arka planda çalışan bir uygulama sistemi zorluyor olabilir. Öncelikle bunlara bakılmalı. "msconfig.exe" resmi başlangıç öğeleri paylaşışırsa, çok daha net yorum yapılacak.

Sıcaklık 40-50 derece arasında geziniyor. Donanım ise şöyle:
İntel i7 4720HQ
Nvidia GTX 960M
16GB RAM
1TB HDD
Arkadaşlar sorunu buldum ama çözümünü bilmiyorum. Sorun şu:
İşlemci 798MHz'yi geçmiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı