Laptopta ekran kartı watt limitini kaldırmak mümkün mü?

Daha fazla  
Aynı modele sahibim, kesinlikle yapmayacağım fakat bu mümkün mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Aynı modele sahibim, kesinlikle yapmayacağım fakat bu mümkün mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır, en azından bilgisayar içinden birkaç komut kurcalayarak değil. Oyle olsa kimse 140w ekran kartı almazdı herkes 45w alırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak mümkün mü biliyorum ama adaptörün yetmeyeceğini biliyorum :) düşük wattlı ekran kartlarının düşük wattlı adaptörleri olur.

V BIOS Flashing ile yapılıyor evet ancak garantiyi bozarsınız o yüzden yapmayın. Temelde bunun amacı ekran kartının sınırlı olduğu wattı ana kart seviyesinde değiştirip sınırın daha üstte olduğu konusunda ekran kartını kandırmak. Bu sayede 4090 laptop ile 4080 masaüstü gücü alınabiliyor yeterince güç ile beslendiği zaman.

Doğru olabilir benim 4050 Acer laptopumla kuzenimin 1650 Acer latpopunun adaptörleri modelleri bile aynı.

Hocam doğru olabilir değil, doğru bence çünkü o adaptörlerin watt kapasitesi bilgisayarın kullanabileceği watt kadar oluyor. Bilgisayarınız yük altındayken 200 watt kullanıyorsa ve sizde 220 wattlık bir adaptör varsa siz ekran kartının watt değerini 20 wattan daha fazla yükseltemezsiniz ortaka basit matematik var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı