Laptopta ekran titriyor

584553

Decapat
Ekran titremesi tamamen yazılımsal, bazen renkler gidiyor yani ekran çok soluyor ekran kartını resetliyorum akabinde ekran soldan sağa aniden iki üç kere titremeye başlıyor düzenli aralıklarla bunu yapıyor(her 5-10 dakikada). 1 senedir bu cihaza sahibim her seferinde bu sorun oluyor binbir tane driver denedim şu an Arc sürücülerini kullanıyorum hala aynı stock HP sürücülerini denediğim zamanda aynı sonuç. Daima temiz indirme seçeneğini seçerim kurulumlarda neden oluyor böyle bilmiyorum. Renk solması ve ekran titremesi dışında bir sorun yok performans kaybıdır vesaire. Yeniden başlatınca sorun çözülüyor ne zaman resetlesem ekran kartını titriyor. Renk solmasına çözüm yok ama kendi kendine oluyor bazen yine yeniden başlatınca sistemi düzeliyor.

Söylemeyi unuttum, titreme varken bazenleri, ekran gidiyor,ekran kayıyor,ekrandaki yazılar görseller vs mozaikleniyor.Bir zaman sonra ekran komple titremeyi bırakıp ortadan ikiye ayrılıyor ama yeniden başlatınca bu şşimdi söylediğim sorunlar gidiyor tekrar olana kadar tabi.

Intel Iris Xe.

Son düzenleme:
Bence problem donanımsal gibi, monitörünüzde bir problem olabilir.

Emin olmanın bir yolu varmı hocam,Laptopu hergün aktif olarak kullanıyorum servise yollanırsa benim için olumsuz bir durum olur.Kaç gün kalacağı bile belli değil.

Ekran yakalama yoluyla problemi videoya alırsanız eğer anlama ihtimalimiz var. Problem ekran kaydında da aynı şekilde görünüyorsa sorun ekran kartındadır yüksek ihtimalle, görünmüyorsa monitörde.

Emin olmanın bir yolu varmı hocam,Laptopu hergün aktif olarak kullanıyorum servise yollanırsa benim için olumsuz bir durum olur.Kaç gün kalacağı bile belli değil.
TV'ye takıp çıkarır mısın? Bende de olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…