Laptopta GPU kullanımı nasıl artırılır?

Wortecxx

Femtopat
Daha fazla  
RTX 4060'lı laptop kullanıyorum ve GPU %30'larda kullanıyor. CPU ise %100'lerde falan oluyor. Bu GPU kullanımını nasıl artırabilirim?

RTX 4060'lı laptop kullanıyorum ve GPU %30'larda kullanıyor. CPU ise %100'lerde falan oluyor. Bu GPU kullanımını nasıl artırabilirim?
Laptopun kendi yazılımında (Asus Armoury Crate, MSI Center vb.) “Performance” veya “Turbo” modunu açın.
CPU’ya yük bindiren ayarları (Draw Distance, Shadows, Crowd Density, PhysX, AI vs.) düşürün.

GPU’ya yük bindiren ayarları (Resolution, Texture Quality, Ray Tracing) artırarak GPU kullanımını yükseltebilirsiniz.
NVIDIA sürücülerini güncel tutun.
NVIDIA Denetim Masası’ndan oyun için Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi seçili olduğundan emin olun.

O kullanım doğal olarak oluşan bir durum. Bazı oyunlarda işlemciniz tam kapasiteyle çalışıyor, bu sırada da ekran kartınız gücünün tamamını kullanamıyor. Çünkü o oyunda sizi kısıtlayan şey işlemciniz. Buna işlemci darboğazı deniyor. Muhtemelen grafiksel olarak çok iyi olmayan bir oyun oynuyorsunuz, rekabetçi oyunlar gibi. Kullanımı arttırmak daha yüksek FPS almanızı sağlamayacak ama yine de kullanımı artırmak isterseniz grafik ayarlarınızı yükseltebilirsiniz veya çözünürlüğü arttırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…