Laptopta harici ekran kartı nasıl kullanılır?

891548

Decipat
Makaleler
1
Laptopta varmış vallahi ben bana geldiği gibi kullanıyorum.
Ayar yapmam lazım mı? Lazımsa ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda genellikle işlemcinin içinde entegre bir şekilde ekran kartı olur ama bu internette gezinme, video izleme, temel işler için idealdir oyun oynamak için değil. İlk defa duyduğu için söylüyorum yanlış belirtmiş olabilir dahili ekran kartı işlemcinin (CPU) içine gömülüdür, harici ekran kartı işlemciden bağımsızdır ve genellikle daha güçlüdür. Windows 10 veya 11 kullanıyorsanız, Windows arama kısmından "Grafik Ayarları" yazıp girin oyunlarda yüksek performans olan ekran kartını kullanın.

Son düzenleme:
Laptopta varmış vallahi ben bana geldiği gibi kullanıyorum.
Ayar yapmam lazım mı? Lazımsa ne yapabilirim?

Performans isteyen uygulamalar harici karta yönlendirilir. Normal kullanım dahili de kalıyor genel mantık böyle. Özel ayarlamak isterseniz Windows 11 de ayarı vardı. NVIDIA içinde de değişmedi ise panel de ayarı vardı.

NVIDIA Denetim Masası'nı açın, 3D Ayarları'na girin. 3D Ayarlarını Yönet seçeneğini seçin, Program Ayarları bölümünü açın. Açılan menüden harici kartınız ile çalışmasını istediginiz programı seçin. OpenGL işleme GPU'su için birincil ekran kartını (RTX bir şey, bir şey) seçin. Bu kadar.

Umarım dogrudur, bende arkadaștan arakladım bu ayarı. Hiç nVidia kartım olmadı çalışıp çalışmadığını bilmiyorum açıkçası.

Windows'ta ana ekranda gezinirken Intel UHD Graphics yazani kullanir, oyuna yada performans isteyen bir seye gecince otomatik ilgili anakarta basilmis ekran kartini kullanir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…