Bundan 3 yıl önce laptop almıştım. Garantisi bitince içini açmaya karar verdim, baktım fan yok. İnternetten araştırdım uygun fan buldum ama laptopun içine baktıgımda fanın kablosunu takacak bir yer göremedim ya da ben mi göremedim, ne düşünüyorsunuz?
Bundan 3 yıl önce laptop almıştım. Garantisi bitince içini açmaya karar verdim, baktım fan yok. İnternetten araştırdım uygun fan buldum ama laptopun içine baktıgımda fanın kablosunu takacak bir yer göremedim ya da ben mi göremedim, ne düşünüyorsunuz?
Her laptopta işlemci fanı yok. Bazı cihazlar pasif soğutmalı. Sistemin modeli nedir? Tabi işlemci üstünde bir macun ve soğutma bloğu için vida yuvaları görüyorum. Bu durumda soğutma olması gerektiğini düşünüyorum.
İşlemcinin üstüne takılan koruma gibi bir şey olacaktır.
Çok kalın bakır teller vardır 1 ya da 2 tane. Onlara pasif soğutma denir, muhtemelen pasif soğutmadır.
Farklı işlemci grubu ile aynı kasayı kullanıyorsa boşluk olabilir fakat fan yerine pasif soğutma plakaları takılı olarak gelir performans odaklı üretilmiş modelde ise söz konusu noktada fan takılı olarak gelir.
İşlemcinin üstüne takılan koruma gibi bir şey olacaktır.
Çok kalın bakır teller vardır 1 ya da 2 tane. Onlara pasif soğutma denir, muhtemelen pasif soğutmadır.