Laptopta işlemcilere kısıtlama yapılabilir mi?

shadowsong onur

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5 v20.4
RTX 4050
İ5 12450H
32 GB RAM
1TB SSD
Uygulama ya da kullanılabilir bir kod varsa yardım edebilir misiniz?

Isınmasından şikayetçiysen eğer Turbo Boost özelliğini kapatabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop ise pil ayarlarından maksimum pilde işlemci gücünü yüzdesel kısabilirsin.

Kardeşim yardım edebilir misin Windows 10 kullanırken işlemci performansı arttırma modu vardı şimdi 11'e geçtim ve bu ayar şu anda yok onun yerine işlemci kısıtlama var ama oda çalışmıyor maalesef.

Laptop ise pil ayarlarından maksimum pilde işlemci gücünü yüzdesel kısabilirsin.

Onuda yaptım aga hiçbir şey olmadı 70 yapmama rağmen gene 90 oluyor.

Pilde ve pilde olmayanı ayarla ikisi beraber ve uygula demeyi unutma. Eğer laptopun ekstra yazılımı varsa oradanda yap.

Olmazsa son çözüm ThrottleStop oradan Turbo frekans kapatırsın otomatik olarak güç düşer.

Başka uygulama da olaymış keşke benim aklımda olan şey 10 tane çözüm bulursam 1 tanesi işe yararsa tamamdır

Başka uygulama da olaymış keşke benim aklımda olan şey 10 tane çözüm bulursam 1 tanesi işe yararsa tamamdır.

Vardır belki fakat çok bilgim yok ama en güveniliri ThrottleStop olurdu sanırım.

Kardeşim yardım edebilir misin Windows 10 kullanırken işlemci performansı arttırma modu vardı şimdi 11'e geçtim ve bu ayar şu anda yok onun yerine işlemci kısıtlama var ama oda çalışmıyor maalesef.

Ben de aynı sorunu yaşadığım için Windows 10'a geçip işlemci turbosunu kapattım 65 derecenin üstüne çıkmıyor laptop. FPS olarak da pek bir düşüş yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…