Laptopta iyi performans veren ekran kartı nasıl kullanılır?

Ramo00

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
İntel HD Graphics 530 - Geforce GTX 960 M
Selamlar arkadaşlar 2 gün önce 2. el laptop aldım laptopta 2 tane ekran kartı var biri Intel diğeri NVIDIA, NVIDIA Denetim Masası'na girdiğim zaman grafik ayarlarında kenar yumşatmayı falan kapatıyorum uygula diyorum ama erişim reddedildi diyor. Onun dışında UserBenchmark'dan performans testi yaptığımda Intel'in testini yapıyor NVIDIA'nın testini yapmıyor bunun çözümünü bilen?

Arama > Grafik ayarları > Masaüstü uygulaması seçili olsun, Gözat > oradan oyunu seçip seçenekler deyip yüksek performans seçerseniz olacaktır.

Arama > Grafik ayarları > Masaüstü uygulaması seçili olsun, göz at > oradan oyunu seçip seçenekler deyip yüksek performans seçerseniz olacaktır.

Hocam benzer sorun bende de var. Dediğiniz çözüm yolunu yapınca performansın altında işlemci çıkıyor. Acaba bunun bir yolu var mıdır?
Hocam benzer sorun bende de var. Dediğiniz çözüm yolunu yapınca performansın altında işlemci çıkıyor. Acaba bunun bir yolu var mıdır?

Hocam laptoplarda masaüstünde veya Chrome'da gezerken Intel işlemci kullanır. Oyun oynamaya geçerseniz otomatikman AMD veya NVIDIA ekran kartınızı kullanmaya başlar. Ayarlardan işlemcinin kullanılan çekirdek sayısını en yükseğe alın ciddi farklar olacaktır.

Eki Görüntüle 1346301
Aynı ekran kartını kullanması garip laptop içini hiç açtın mı NVİDİA ekran kartında belki temassızlık vardır

Açtım termal macun değiştirdim. Ama temassızlık olsa NVIDIA'nın denetim masasında işlem yaparken hata verir. Hata vermiyor. Ekran kartının üstündeki jelatin biraz kabarmıştı. İlk görünce korkmuştum. Acaba sıkıntılımı. Yaklaşık 9 yıl macun değişmedi. Macun yapıştıda ben açınca boşluk kaldı. Ekran kartının üstünde hava baloncuğu. Fotoğraf bulursam atayım hocam boşu boşuna bilgisayarı sök miyim? Bu arada PC laptop.

nVidia denetim masasından 3D ayarlardan 3D ayarların yönetilmesine gelip tercih edilen grafik işlemciyi nVidia seç. Sonra phyxs ten nvidiayı da seç. Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci kısmından nVidia seç ve driverden oyunu oraya ata

Böyle oldu ama oyuna girince sanırım düzelir.
Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci kısmından NVIDIA seç ve driverden oyunu oraya ata

Hocam oyunlarımın hepsi Steam'den nasıl yaparım acaba. Bu arada yardım ettiğiniz teşekkür ederim.

Böyle oldu ama oyuna girince sanırım düzelir.Eki Görüntüle 1346341

Hocam oyunlarımın hepsi Steam'den nasıl yaparım acaba. Bu arada yardım ettiğiniz teşekkür ederim.
NVDİA üzerinden oyun ekle gibi seçenek vardır büyük ihtimalle . Steam'de oyunun kurulu olduğu yere git oyunun setup simgesine bas daha sonra Enter veya Aç bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…