Diğer Laptopta M.2 SSD soğutucusu kullanmaya gerek var mı?

dunkirk

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Samsung 990 Pro 2TB PCI-e gen 4.0 M.2 SSD aldım arkadaşlar, laptop içinde kullanacağım. Bu SSD'ye soğutucu takmama gerek var mı?

Eğer gerek varsa tavsiye ettiğiniz soğutucuların linklerini atabilir misiniz?

M.2 SSD aldığım link: Amazon.com.tr (Amazon.com.tr satıcısından aldım.)

Teşekkürler.

Çok gerekli değil ama bütçeniz fazladan varsa alınıp kullanılabilir ve sıcak bir bölgede yaşıyorsanız performansını arttırabilir.

Çok gerekli değil ama bütçeniz fazladan varsa alınıp kullanılabilir ve sıcak bir bölgede yaşıyorsanız performansını arttırabilir.

Forum bu konuda ikiye bölünmüş kimisi diyor ki, gerek yok kimisi de diyor ki işlem yaparken, oyun oynarken ısınacak takman şart.

İnternette soğutucular 300-400tl arası zaten pahalı değil, fakat laptopun içerisine sığıp sığmaması ayrı dert bir de ne kadar etki edecek orası ayrı dert. Kalitelilerine bakayım diyorsun asla sığmaz, ince bakayım diyorsun ısı geçişleri az etki edermi etmezmi bilmiyorum. Garip bir durum.

Ben de 990 Pro 1TB heatsinkli almıştım ASUS ROG STRIX G15 laptop için. Ama SSD'yi taktığımda soğutucuyla birlikte, PC kapağı kapanmıyordu. Bende çözümü soğutucuyu çıkarmakta buldum. Sonra sıkıntı olmadı ve 2 senedir aktif kullanıyorum. Demem o ki PC'nin markasına ve laptopun kalınlığına bağlı olarak değişir bunları ölçmen gerekli.

Bu mevcut disk aşağıdaki anakart içinde uyguın mudur?

GA-A320M-S2H (rev. 1.X)​

Anakartınız PCIe Gen 3 destekliyor gördüğüm kadarıyla, bu SSD den tam verim almak için Gen 4 gerek.

Teşekkürler, SSD gelsin duruma göre hareket edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…