Laptopta mining mi yapılıyor?

Fonksiyonlar

Hectopat
Makaleler
1
Laptopumla bazen tarayıcıda takılırken fanların sesi geliyor. Kontrol ettiğimde işlemci 80 derece sıcaklıkta ekran kartının fanları çalışıyor. İnternet kullanımına ve görev yöneticisine baktım bişey göremedim. Sizce mining yapılıyor olabilir mi?

Laptopumla bazen tarayıcıda takılırken fanların sesi geliyor. Kontrol ettiğimde işlemci 80 derece sıcaklıkta ekran kartının fanları çalışıyor. İnternet kullanımına ve görev yöneticisine baktım bir şey göremedim. Sizce mining yapılıyor olabilir mi?

Görev Yöneticisini ayrıntılı inceleyin bir şey olmuyorsa bakım yapmanız ve termal macun yenilemeniz gerekir sanırım.

Windows + R yap çıkan pencereye msconfig yaz hizmetler kısmına gel tüm Microsoft hizmetlerini gizleye tıkla ardından tümünü devre dışı bırak görev yöneticisinde de başlangıç yerine gel hepsini kapat çözülmez ise
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu deneyebilirsin bazen gereksiz hizmetler sebep olur (bunları yaptıktan sonra yeniden başlat) en son olarak ta bilgisayarına zararlı bir yazılım girmiş olabilir o taraftan çok anlamam ama bas formatı (benim düşüncem kızmayın çünkü nerden girdiğini bulman baya zor olur tarama yapsam bile içimde kalıyor hep) iyi forumlar.

Görev yöneticisinde baktığınızda anında düşüş oluyorsa olabilir, yeni alınan laptopta o kadar ısınmaması gerek. Kaspersky vs indirip bir tarama yapmayı deneyebilirsiniz belki bir şeyler bulur.
Az önce edge de takılırken aniden görev yöneticisini açtım. Açtıktan 3-5 saniye içinde ısı 80den 50lere indi ve fanların sesi azaldı. Kaspersky ile tarattım hiç bişey göremedi. Şimdi de malwerbyte ile taratacağım. Format atmak istemiyorum ama mecbur kalırsam bakıcam artık.

Laptopumla bazen tarayıcıda takılırken fanların sesi geliyor. Kontrol ettiğimde işlemci 80 derece sıcaklıkta ekran kartının fanları çalışıyor. İnternet kullanımına ve görev yöneticisine baktım bişey göremedim. Sizce mining yapılıyor olabilir mi?
Arkadaşlar tarayıcıyla takılırken oyun bile oynamazken ekran kartı fanının dönmesinden, işlemcinin boşta 80 derece olmasından şüphelenip bir süredir araştırıyordum ve birkaç tane antivirüs indirdim ama kaspersky bile bulamadı. En sonunda Rogue Killer diye bir antivirüs indirdim The Unarchiver diye bir mining virüsü buldu ve kaldırdı. Bu sabahtan beri hiç fan sesi duymadım muhtemelen işe yaradı ekstra bir durum olursa eklerim. Not: Virüsü görmek için görev yöneticisini işe yaramıyor çünkü siz görev yöneticisini açtığınız anda virüs kendini kapatıyor. Ben görev yöneticisini açtığım andan 3 sanyie sonra işlemci 80 derecelerden 50lere düşüyordu ve fan sesi kesiliyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı