Laptopta oyun oynarken oyun donup kalıyor

İşletim sistemi
Windows 10

dreamyfsc

Hectopat
Daha fazla  
Bunu kasma olarak algılayabilecek arkadaşlar için söyleyeyim, hayır, oyun gerçekten donup kalıyor. Mesela Getting Over It oynuyorum, 0 kasmayla bir yere kadar geliyorum, sonra bir an donup kalıyor ama bilgisayarda herhangi bir sıkıntı yok. Yalnızca o oyun donmuş ve donduğu sırada yanıt vermiyor gibi bir hata da vermiyor. Aynı şekilde Outlast, Paladins ve GameLoop'ta da donuyor. Neyle alakalı olabilir?
4 saatte 1 yanıt bile mi gelmez bu durumu bilmeyen yok mu cidden koskoca sitede.

Son düzenleme:
Not: Hatanın ekran kartından kaynaklandığını kesinlikle anladım ekran kartını devre dışı bıraktığımda sorun tamamen ortadan kalkıyor. Bir kaç kere driver'ı silip en güncelini yükledim vs. sorun hala çözülmedi bunu nasıl çözebilirim.

Bilgisayar donduğunda uygulama sesleri geliyor mu? Beslemeyle alakalı olabilir diye düşünüyorum. Onun dışında format atmayı denediniz mi?

Sorun ekran kartındaysa ve yazılımsalsa format en sağlıklısı olacaktır fakat eğer bu da işe yaramazsa ekran kartında veya adaptör/bataryada bir sorun olabilir gibime geliyor. Sıcaklıklar normal seyrediyor mu oyun oynarken? Kontrol ettiniz mi?

Ayrıca itinayla her oyunda oluyor mu? Oyunlar orijinal mi ve oynarken kaç dakika/saat sonra bu yaşanıyor?

@recep @Ali Güngör @Yener K.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…