Laptopta oyun oynarken prizde mi takılı durmalı?

Eğer oyun laptopuysa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda laptopta oyun oynarken şarjda durmasının daha iyi değerler verdiğini ve aksi takdirdi oyunlarda donma kasma problemlerinin baş gösterdiğini söylüyor bence şarjda dursun.

Sabah şarj a takıyorum akşam yatarken çıkartıyorum.

Laptop çalışır durumdayken oyun oynamak
Akşam akşam gülmekten gözlerim yaşardı.

Şarjda oynamak pilin ömrünü azaltıyor. Bataryayı çıkarıp şarjla oynamak veya %100 şarj ile başlayıp şarj azalınca dinlenmeye bırakmak daha yararlı olur.

Hangi oyunu oynadığınıza bağlı olarak değişir RDR2 oynarken soğutucu takılı olsun Valorant oynarken şarjda güç kablosuna takılı hayatına devam etsin

Yıl olmuş 2021 hala çözemediniz şu işi. Bataryayı istersen çıkarıp uzay boşluğuna gönder, yıllarca izole et, yine performansı düşecektir. Firmaların aklına iyi ki bataryayı gömmek geldi de insanlar bataryayı çıkaramıyor. İlla ki neye dikkat edeyim diyorsan batarya seviyesi 90-95'in altında tutmamaya çalış. Markadan markaya değişiyor sayı ama sarjdayken yap işlerini. Laptop'da normal bir bilgisayar. Sadece taşınabilirliği yüzünden kısa süreli hafif işleri yapabilmen için batarya takılmışı.

Batarya takılı ve prize de bağlı iken şarj kısmına bakarsanız şarj olmuyor uyarısını görürsünüz. Çünkü batarya dolmuştur, enerjiyi üstünden geçirip kendini yormaz. Hem batarya takılı olmalı hem de prize takılı olmalı. Bu şekilde kullanmak en doğrusu. Şarj tam dolu iken batarya şarj olmaz, güç direkt prizden gelir. Bataryanın ömrüne kesinlikle bir zararı olmaz. Üstüne bir de elektrik kesintisinde bilgisayarınız ani kapanma yaşamaz. Eğer 15+ senelik bir dizüstü kullanıyor iseniz ancak o zaman bu yöntem batarya ömrünü azaltır. Çünkü eski bataryalar sürekli şarj olmaya çalışır.

Gülmeyen yüzün benim gafım sayesinde güldü ha.
Mutlu oldum güle dur çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…