Laptopta oyunlarda dahili UHD Graphics kullanılıyor

Masaüstüne sağ tık> NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi>otomatik seç yapın.
Büyük ihtimal entegre grafikte kullanıyor

Bu şekilde kullanıyorum.

UHD ile o FPS'leri alamazsını haricide çalışıyordur oyunlar.

İkisini aynı anda kullanıyor olarak gördüm, haricinin yüzdesi hep düşük oluyor bilgim yok bu konuda ama normal gelmedi.

Birincisi 2 ekran kartını kullanamaz 2. olarak grafik ayarlarına girerek istediğin oyunu seç ve yüksek performans 3050'yi seçin.

Görev yöneticisinde yüzdelikler öyle gösteriyor. Haricinin yüzdesi hep çok düşük oluyor ve seçimleri tüm oyunlara uygulayarak deniyorum. Son çare olarak konu açayım dedim.

Dosya Ekleri

• resim_2022-06-20_232233286.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde kullanıyorum.

İkisini aynı anda kullanıyor olarak gördüm, haricinin yüzdesi hep düşük oluyor bilgim yok bu konuda ama normal gelmedi.
Windows grafik ayarlarından da uygulamalar için seçim yaptınız mı? Bir deneyebilir misiniz. Bende de MSI Afterburner ile baktığımda Nvidia ile çalışan oyunlarda da iGPU %10-30 aralığında kullanılıyor dGPU modunda olmadığım için, o normal bir durum.

Evet dediğim gibi cihazı aldığımdan beri bununla uğraşıyorum. Başta Single Player oyunları saniyede 4 5 kare ile donmalarla açıyordu, laptop ayarları yapınca düzeldi. Detroit, Control vb. dediğinizi denemeyi düşünüyorum sorun devam ederse.

LoL ve Valorant'ta alabilir, Fortnite'da zaten düşük alıyor. 3050 LoL'de kolay kolay 120FPS altını görmez.

Arkadaşlarım daha düşük sistemlerle 160 FPS alıyor. Oynayacak bir durumda olsa sorun etmem fakat oynayamıyorum oyunu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Marka model ne cihazın?

Marka model ne cihazın?

Bu şekilde;

İndirdim programı, fakat bilgi göster seçeneğini bulamadım değerleri görüp ekleri paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• resim_2022-06-20_234419581.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 88
Bu şekilde;

İndirdim programı, fakat bilgi göster seçeneğini bulamadım değerleri görüp ekleri paylaşacağım.

Oyunlara girerken Turbo modu açıyorsun değil mi? Ek olarak güç yönetiminden yüksek performans seçili mi?

Evet, dediğim gibi tüm ayarlar yapılı ve oyun oynarken Turbo moda alıyorum ekstra olarak soğutucu da kullanıyorum.

MUX var mı peki o cihazda dGPU alabiliyor musun yani kart kullanımını. 3050 de sanmıyorum ama i7 görünce belki olabilir diye düşündüm. BIOS'tan bir bakabilir misin?

MUX var mı peki o cihazda dGPU alabiliyor musun yani kart kullanımını. 3050 de sanmıyorum ama i7 görünce belki olabilir diye düşündüm. BIOS'tan bir bakabilir misin?

Hayır, denedim fakat seçenekler çıkmadığı için devre dışı bırakamadım.

Tercih edilen grafik işlemciyi en yüksek seçip bu ayarları yapabilir misin?

Dosya Ekleri

• downloadfile-1.png
    65,2 KB · Görüntüleme: 81
  • downloadfile.png
    69,7 KB · Görüntüleme: 75
  • downloadfile-2.png
    75,3 KB · Görüntüleme: 86
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…