Laptop'ta RAM Değiştireceğim

TheSharp

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar öncelikle ben bilgisayar oyunlarını fazla oynarım ama benim bilgisayarım çoğu oyunu kaldıracak düzeyde değil bilgisayarımın özelliklerini altta link olarak verdim sorum şu bilgisayarıma 8 gb ram kartı alsam ve bunu bilgisayara takmayı başarırsam bilgisayar çalışır mı? yani ram kartı her bilgisayara uyar mı? Pc özelliklerim bunlar cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin Ddr 2 mi 3 mü olduğunu öğrenmen yeterli. Bilgisayar kaç yıllık ? Anakarta ddr uyduktan sonra istediğin ram i alırsın.

Ramlerin Ddr 2 mi 3 mü olduğunu öğrenmen yeterli. Bilgisayar kaç yıllık ? Anakarta ddr uyduktan sonra istediğin ram i alırsın.
oguz ddr 2 veya 3 oldugunu nereden öğrenebilirim bilgisayarım yaklaşık 4 yıllık bu arada bu sorum ekran kartı içinde geçerli çünkü ekran kartımda kötü.

Kasanın yan kapağını çıkar. Ramlerin üzerinde etiket bulunur. Oradan bu değeri okuyabilirsin. Büyük ihtimalle ddr 3 tür. Ama kontrol gerekiyor. Yeni bir ekran kartı alacaksın anladığım kadarıyla. Bu konuda da bir engel var. O da güç kaynağın.

Ddr olayını anladım sağ ol ekran kartı için güç kaynağı demişsin ekran kartını alırken güç kaynağını da mı değiştirmem gerek? Bu konuda da biraz bilgilendirsen.

Ekran kartı güç harcıyor. Bir ekran kartı beğenip kaç watt harcadığını üretici firmasının sitesinden öğrenebilirsin. Güç kaynağı casper da genellikle 230-250 watt civarı olur. Bu da doğal olarak yetmez. Örneğin Gtx780 üst düzey bir karttır ve önerilen minimum güç kaynağı 600 wattır. Önce kart seçmen gerekiyor bütçene uygun olarak.

Öncelikle DDR kaç olduğunu öğren. Akabinde hızlarını öğren ki yalnış RAM alma sonra satın al ve tak çalışır.

Güç kaynağı kasanın kapağını çıkarıp bakabilirsin büyük ihtimal kasa eski ise sol üst taraftadır. Orada bir etiket olması lazım. Onun fotoğrafını çekip atarsan veya 12V kanalından kaç Watt veriyormuş onu da yazarsan yardımcı olur arkadaşlar.

2 gblik bir ekran kartına baktım 400 watt istiyor benim güç kaynağımın kaç watt olduğunu nasıl öğrenebilirim? Bunu da cevaplarsan başka sorum yok.

Ddr değeri tutsa bile kafana göre ram alamazsın. Diğer ramin kaç mhz, anakartın kaç gb ram destekli? Bunları da bilmek gerekli.
Ramin mhz hızlarını ve anakartın kaç gb ram destekli oldugunu nasil öğrenebilirim? Kusura bakmayın çok cahilim bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…