Laptopta RAM yükseltmesi

alestaa

Decapat
Daha fazla  
ASUS D509'da X509dap model laptopa sahibim cihaz kendiliğinden 4 GB DDR4 RAM'lerle geliyor fakat 1 adet boş RAM slotu bulunuyor buna uygun RAM önerir misiniz? Gereken görselleri aşağıda paylaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Bu model için uygun RAM'ler DDR4 2400 MHz SODIMM'dir. ASUS D509 X509DAP modelli laptoplarda maksimum tek bir yuvaya 8 GB takabiliyoruz. Eğer üzerindeki RAM'i sökebiliyorsanız, 2 tane 8 takabilirsiniz.

Selam. Bu model için uygun RAM'ler DDR4 2400 MHz SO-DIMM'dir. ASUS D509 X509dap modelli laptoplarda maksimum tek bir yuvaya 8 GB takabiliyoruz. Eğer üzerindeki RAM'i sökebiliyorsanız, 2 tane 8 takabilirsiniz.

Selam öncelikle teşekkür ederim laptopun içini açıp hiç kontrol etmedim fakat şöyle bir şey gördüm anakartım maksimum 36 GB RAM'e kadar destekliyor ben burada 8 yerine bir adet 16 GB RAM taksam nasıl olur sizce.

Onu bilgisayar aldığınız yere sorabilirsiniz. Ayrıca anakartın 36 GB'e kadar desteklediğini nerede gördünüz? Yani üzerindeki 4 GB ile beraber 36 diyorsanız, ikinciye maksimum 32 takabiliyorsunuz sanırım. Modelinizi tam olarak detaylı şekilde yazar mısınız?

Merhaba öncelikle geçenlerde bir sitede 36 GB'a kadar yükseltilebildiğine dair bir bilgiyle karşılaşmıştım fakat şimdi tekrar kontrol ettim ve internetten yabancı bir kaynaktan bu verilere ulaştım ayrıca laptopumda yerleşik olarak my ASUS uygulamasındaki bilgileride aşağıda belirttim sanırım 8 GB tek bir RAM almam gerekiyor.

Bu arada 36 GB ile ilgili veriyi buldum.

Malesef internette bu modelle ilgili resmi bir kaynak çıkmıyor. Benzer modeller çıkıyor, fakat sırf bu model için bir bilgi yok. Üzerindeki 4 GB'lik entegre olduğu için onu çıkarmak mümkün değil sanırım. O yüzden RAM alacağınız yerle de konuşsanız, onların fikrini alsanız, iyi olur. Hatta almadan önce bir kaç bilgisayar ve laptop dükkanlarına da girin, sohbet edin. Sizin laptopun modeli ile benzer veya aynı modellere bakın. Ordaki arkadaşlara sorun, fikirlerini öğrenin. Bu baya size karar vermekte yardımcı olacak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…