Laptop'ta RAM'lerin çip sayısı ve markası önemli midir?

onurakcali06

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda 8 GB DDR4 2133MHz CL15 Crucial marka 4 çipli RAM bulunmakta. RAM'ı 16 GB yapmak istiyorum. Aynı RAM'den her yerde aradım ama Crucial markasında en az 2400MHz bulabildim. Daha sonra internette gezinirken, aynı özelliklerden farklı marka RAM'lerden gördüm. Birisi 8 çipliydi, diğeri ise Longline LNGSODDR421338GB 8 GB DDR4 2133 Mhz Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri
Longline marka 4 çipli bir RAM'dı. 8 çipli takarsam sorun olur mu? Ve Longline markası iyi midir?

Dosya Ekleri

• Memory.png
    Memory.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 57
  • spd.png
    spd.png
    7 KB · Görüntüleme: 57
  • Anakart.png
    Anakart.png
    6 KB · Görüntüleme: 57
Çip sayısı önemli değil ancak böyle bilinmeyen markaları almayın. Samsung, Hynix, Crucial markalarını tercih edin. Bahsettiğiniz özellikleri barındıran RAM 2. el fiyatları 4 GB 100₺ 8 GB 200₺ ye satılmakta.

Çip sayısı önemli değil ancak böyle bilinmeyen markaları almayın. Samsung, Hynix, Crucial markalarını tercih edin. Bahsettiğiniz özellikleri barındıran RAM 2. el fiyatları 4 GB 100₺ 8 GB 200₺ ye satılmakta.
Peki Crucial markasından 2400 MHz RAM taksam sıkıntı olmaz demi ? Anakart max 2133 MHz destekliyor.

O 2400MHz...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı