Laptopta sadece ekran kartını kullanmak

SALOOWEN

Kilopat
Makaleler
13
Düşük GPU kullanımı vardı. Ben de sadece ekran kartı kullanarak bunu belki çözerim dedim. İşlemci grafiği yerine sadece ekran kartını kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer laptop ise kaldırmanızı önermem zira bildiğim kadarı ile laptoplarda görüntü İntel kartı üzerinden verilir. Kaldırırsanız görüntü alamayabilirsiniz. Masaüstü ise aygıt yöneticisinden kaldırabilirsiniz.

Bu arada başlığa çok dikkat etmemişim laptop yazıyor zaten :D

Düşük GPU kullanımı vardı. Ben de sadece ekran kartı kullanarak bunu belki çözerim dedim. İşlemci grafiği yerine sadece ekran kartını kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim?

Siz oyunlarda sadece ekran kartını mı kullanmak istiyorsunuz?

Sanki entegre grafik birimi değil de harici grafik birimini kullanmak istiyormuşsun gibi algıladım ben 🤔 hangi durumda nasıl neden bilgilerini vermen lazım.

Siz oyunlarda sadece ekran kartını mı kullanmak istiyorsunuz?

Evet

Cihazda MUX yoksa yapamazsınız. BIOS'ta ayarı olur ya da tuşu olur. Bu yoksa dediğiniz mümkün değil. Zaten buna pek de gerek yok.

Bu soruyu soranlar sorunun kaynağını bilmiyor. Sorun muhtemelen işlemci... Sistem özelliklerini yazınca daha iyi bilgi verebiliyoruz.

• RTX 3050
  • i5 10200H
  • 8 GB RAM
Bu sistem Valorant'ta %30 %40 ekran kartı kullanıyor
Apex Legends'ta da böyle.
%90 kullanırken aldığım 70 100 arası olan FPS'i ekran kartı az kullanıldığı için alamıyorum. Benim de aklıma bu geldi. Bir de cihazda KMS var ama bundan dolayı mı oluyor bilmiyorum.
@Turquoise Blue

Acaba genelde yaşanan durum olan tümleşik grafik kartını kullanma problemi mi mevcut? Öyle olsa bile grafik birimini yüzde 30-40 kullanması garip. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyunları için yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi seçili mi?

Acaba genelde yaşanan durum olan tümleşik grafik kartını kullanma problemi mi mevcut? Öyle olsa bile grafik birimini yüzde 30-40 kullanması garip. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyunları için yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi seçili mi?

Evet. Acaba o bahsettiğiniz şeyi açıklayabilir misiniz?

Evet. Acaba o bahsettiğiniz şeyi açıklayabilir misiniz?
Siz kendiniz öğrenebilirsiniz:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı