Laptopta SSD alırken neye dikkat edilmeli?

Umutcuk

Centipat
Daha fazla  
Laptopuma yüksek frekanslı SSD almak istiyorum. Sistemimde yüksek frekanstan dolayı donma kasma olur mu?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 RTX 3060 6 GB VRAM 16 GB DDR4 RAM AMD Ryzen 7 5800H.
Şu an kullandığım SSD Intel ssdpekNW512GZL.

Laptopuma yüksek frekanslı SSD almak istiyorum. Sistemimde yüksek frekanstan dolayı donma kasma olur mu?

Şaglık bakarsın okuma yazma hızlarına bakarsın bir de sıcaklık bakarısn bu kadar.

SSD'lerde RAM gibi frekans olayı yok. Çok fazla detay ama genel olarak bakmanız gereken şeyler şunlar. "DRAM'e sahipmi? (Windows kurulacaksa özellikle.) NAND Tipi ne? (QLC'den uzak durun.) Kontrolcü modeli ne? Sorunlu mu?" tabi bunlara kafa yormak istemiyorsanız Technopat olarak herzaman buradayız. Bütçenizi söyleyin ve size önerelim.

1tb lık ssd almayı düşünüyorum 1500 2000tl ye iyi bir şey bulmam mümkün mü ?

1tb lık ssd almayı düşünüyorum 1500 2000tl ye iyi bir şey bulmam mümkün mü ?
Bütçenize en yakın ve DRAM'e sahip olarak bu var:

Ama laptoplarda bariz ısınabiliyor, laptop'unuzun içi geniş bir tane SSD soğutucu plaka takın. Dar ise arasına termal pad sıkıştırın, ozaman soğur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…