Laptopta Tek kanal RAM ekran kartı kullanımı ve W değerini etkiler mi?

Emirsrb

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba geçen hafta ASUS ROG STRIX G513RM-HF266 model laptop aldım. Laptopun kısaca özellikleri şu şekilde; Ryzen 7 6800H işlemci, RTX3060 ekran kartı, 16x1 tek kanal RAM, 512 GB SSD bulunmakta. Şu ana kadar çok fazla oyunda benchmark testi yapma şansım olmadı internetimin yavaşlığından dolayı ama birkaç oyundaki verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. CS:GO'da benchmark testlerine göre ortalama 300-350 arası FPS almam gerekirken ben 150-200 arası FPS alıyorum. Ekran kartı W değerine baktığımda ortalama 90-100W arası oluyor. Ekran kartımın desteklediği W değeri ise 125+15 Dynamic Boost ile 140W destekliyor. Ama ben CS:GO'da 100W sınırını bir türlü aşamıyorum. Bir örnek olarak daha Rocket League'de offline antrenmandayken W değeri 120'lerde iken yaklaşık 350 FPS alıyorum ama Online maça girdiğim zaman W değeri 100'lere düşüyor ve FPS de 350'lerden 200'lere düşüyor. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor? Cihazda donanımsal problem olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Tek kanal RAM kullanmaktan kaynaklı olabilir mi? Bu yüzden ise 16 GB daha takıp sorunu düzeltmek istiyorum. Yardımlarınız benim için çok önemli sizden gelecek dönütlerle laptopu servise gönderip veya göndermeyeceğim.
(Ekran kartı, BIOS güncel sürümde bilgisayarda Windows 11 Pro kurulu.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni sorunu bende Monster Abra A5 v17.1 ile yasiyorum RTX3050 var icinde 70+15 85 watt destekliyor ama RDR 2 Witcher 3 gibi oyunlarda yuksek ayarlarda 35 watt değerini gecemiyor 1200 MHz de calisiyor servise gonderdim dün bakalim nasıl cozecekler.

CS:GO'da 100W cekmesi bile gayet iyi, dediğin oyunlar GPU'yu doğru düzgün kullanan oyunlar değiller. Yüke sokan bir oyunda denemen lazım, RDR2 Cyberpunk gibi.
Hocam YouTube da biraz araştırma yaptım şimdi bir video gördüm benim laptopun aynısı ama 2k ekranı var. CSGO'yu 1080p de test etmişler. Bendeki W değeri ile aynı değer ve FPS de olduğunu gördüm. Yorumlara göz attığımda bir arkadaş aynı laptopun 32gb RAM versiyonu ile 300+ FPS aldığını yazmış. Sanırım sorun RAM'in tek kanal olmasında. Forumdan gelecek fikirlerle beraber ilerlemeyi düşünüyorum. Bu arada önceki paylaştığım gönderiye de yardımcı olmuştunuz. Yardımınız için tekrardan teşekkür ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dual farkından dolayıdır fakat 6. nesilde bu kadar fark olması garip geldi. Bende bugün 11300H 3050 cihazımda RAM'imi Dual yaptım, yaklaşık 2 kata kadar artış yaşadım CPU based oyunlarda. Ryzen CPU'lar yapısı gereği bant genişliğinden daha çok etkileniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…