Laptopta termal macun nasıl temizlenip yerine MX6 sürülür?

Ne sormak istediğini anlamadım. Eğer önceden macun sürdüğün kart ile tekrar süreceksen ve bunu soruyorsan sorun olmaz.
Evet sorun tam olarak o şekildeydi ama kart biraz büyük çünkü masaüstü bilgisayarlar düşünülerek yapılmış bakır bloklar üstünde kalan macunu nasıl temizlemeliyim

Evet sorun tam olarak o şekildeydi ama kart biraz büyük çünkü masaüstü bilgisayarlar düşünülerek yapılmış bakır bloklar üstünde kalan macunu nasıl temizlemeliyim?
Kartın köşesi sivri değil de yuvarlaksa köşesini kullanabilirsin. Bakır blokta kalan macunu da ıslak mendille silip sonrasında kurulayabilirsin.

Islak mendil alkollü olduğundan bazı kaynaklarda o şekilde temizlenmemesi tavsiye edilmişti. Ben kuru mendille sildim, boydan boya tek bir kenardan geçiş yaptım ve gitar penası ile ekmeğe çikolata sürer gibi sürdüm. İnce bir tabaka kalmaszına özen gösterdim. Ben de daha az önce termal macun yeniledim. Mx 6 almıştım bugün gelmişti kargo. Bir de yanında Zalman NS3000.

Kendi yaşadığım tecrübemi sizinle de paylaşmak istiyorum. Days Gone oyunu ile testlerimi gerçekleştirdim. Normalde arayüzde CPU 50-60 C lere çıkabiliyordu eski hali ile. Dandik bir soğutucu standı vardı markasız. Termal macunu da öyleydi.

Fan temizliği + NS 3000 + Mx 6 macun yenilemesi sonucu ilginç bir şekilde oyunda aldığım değerleri ss aldım. Barizin de üstünde bir fark yarattı. Birçok kaynak 5-6 derece fark edeceğini söylüyordu. Laptop adeta gençleşti resmen.

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-24_222016584.png
    108,8 KB · Görüntüleme: 16
Kartın köşesi sivri değil de yuvarlaksa köşesini kullanabilirsin. Bakır blokta kalan macunu da ıslak mendille silip sonrasında kurulayabilirsin.
Hocam kıvamdan dolayı beni çok uğraştırdı özellikle işlemci ama sonunda pürüzsüz sürmeyi başardım ekran kartı çok güzel oldu ama işlemciden üste bakınca ya üst üste kata bindiği için macun hafif bir grilik görünüyor ya da alttan görünüyor kapatabilir miyim sizce

@NecroBit @FehmiDogru.js

Dosya Ekleri

• IMG_20250724_230057.jpg
    322,1 KB · Görüntüleme: 15
Konunun çok çok uzmanı değilim ama kulağa biraz paranoya gibi geliyor. Bolca sürmeyin denmesindeki amaç boca etmeyin manasında. Beli ki ince bir tabaka halinde sürmüşsünüz bu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Birde buradan biraz sıvımsı göründü bana benimki çimento gibiydi belki kamera flash kaynaklı olabilir.

Hocam sanırım ışıktan sıvı görünmüş benim termal macunum da çimento gibi bayağı kıvamlı laptop 14 yıllık şu anda boşta maksimum 68 dereceyi gördü Bir kaç aydır açılmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…