Merhaba, Lenovo laptopumu alalı 3 yıl oldu ama hiç termal macun değiştirmedim. Değiştirirsem bir de üstüne soğutucu olursam fanlı olanlardan oyunlarda FPS artışı yaşar mıyım?
Merhaba, Lenovo laptopumu alalı 3 yıl oldu ama hiç termal macun değiştirmedim. Değiştirirsem bir de üstüne soğutucu olursam fanlı olanlardan oyunlarda FPS artışı yaşar mıyım?
Hocam yanlış anlama ama sizin ekran kartı dahili olduğu için çok da fps artmaz. Tabi soğutucu almanız termal macun değiştirmeniz dolaylı da olsa fps etkiler ama öyle 30-40 fps değişmez.
Belki ısınmadan kaynaklı 3 5 fps düşmüştür o değer normale döner ama artış olmaz. Ayrıca 3 yıl olduysa termal macun zaten değiştirmen gerekiyor. Soğutucu alırsanda cihazın rahat soğutulmasını sağlar ve ömrünü uzatırsın.