KillForPeace
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar. Uzun süredir laptop alma çabasındayım ve neredeyse karar verdim dediğim MSI marka laptopun ekran özelliklerinde %45 ntsc diye bir olay gördüm. Araştırdığımda IPS ekranla arasında gerçekten çok fark olduğunu söyleyenlere de, oyun oynayan biri için çok fark etmeyeceğini söyleyenlere de rastladım. Bilgisayarı oyun oynamak için alacağım ve vereceğim para yaklaşık 15000 TL. Bu kadar para verip de birşeyleri tamamlayamamak istemiyorum. Fikirleriniz nelerdir? Gerçekten çok çok büyük fark yaşatır mı? Grafikleri yüksekte tutan ve görüntüye tutulmayı seven bir insanım ama çok birşeyi değiştirmeyecekse de rakiplerine kıyasla soğutması çok iyi bir laptopu bırakmak istemiyorum. Eğer varsa farklı model önerileri de alabilirim. Fotoğrafçılık gibi şeylerle uğraşmayacağım. Oyun oynamak ve film izlemek için alınacak. Şimdiden teşekkürler.
TN panelden IPS panele geçmiş biri olarak daha önce baktığım renk renk değilmiş onu anladım. Masaüstü PC'de genellikle monitöre karşıdan bakılıyor ama laptopta açısal görüntü bozuklukları yaşamaman açısından IPS panel daha iyi olacaktır.
IPS panel renkleri daha gerçekçi gösterir TN panel oyun içindir yani renkten çok performansa bakar TN panel. Ben olsam TN panel tercih ederim.
beğendiğiniz laptopun linkini atar mısınız ?
Sizin seçtiğiniz bilgisayar hangisi bilmiyorum ama ben olsam o paraya ya HP oyuncu Laptop'u alırdım ya da MSI markalı bir oyuncu Laptop'u.
Bunu buldum: HP OMEN 17-cb0010nt (8UL83EA) Notebook.
Mesela: HP OMEN 17-cb0010nt (8UL83EA) - MSI GL65 Leopard 10SER-083TR Karşılaştırması - Epey.
TN panelden IPS panele geçmiş biri olarak daha önce baktığım renk renk değilmiş onu anladım. Masaüstü PC'de genellikle monitöre karşıdan bakılıyor ama laptopta açısal görüntü bozuklukları yaşamaman açısından IPS panel daha iyi olacaktır.
Bu yeni 10. nesil GL75 MSI'larda kullanılan "144Hz %45 NTSC" şeklinde geçen paneller hakkında şu ana kadar çok bilgi bulamadım, veri tabanında da böyle bir panel görmedim. Ya Türkiye'ye çıkarılan farklı bir modeldir ya da yanlış yazım da olabilir. 144Hz olsa da %45 NTSC olması da her türlü iyi durmuyor zaten.Tabi ki. Link bu: MSI GL75 LEOPARD 10SER-256TR I7-10750H 16GB RAM 512GB SSD 6GB RTX2060 17.3 inc 144Hz WİN10 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Attığınız linkteki modelin de farkındayım fakat 17.3 ekran istiyorum. Hp tercih etmememin nedeni de soğutmasına güvenememem açıkçası. Çok şikayetçi insan gördüm buna dair bu yüzden biraz beni korkutuyor. Siz kullanıyor musunuz ya da önerebilir misiniz rahatlıkla? Bunun dışında rekabetçi oyunlarla da yakından ilgilenmekteyim fakat dediğim gibi bi witcher oynarken, sotta gemimle gezerken uzaktan bi bakıp "Vay be, manzaraya bak, ne yapmış herifler..." demek de isterim. Bu hissi vermeyecek diye bir tık korkuyorum tn'den. Ayrıca ips paneldeki ışık sızması olayı da düşündürmüyor değil.
Anlıyorum, yani farklı bir model seçmemi öneriyorsunuz. Dediğim gibi çok çok fark varsa ve gözüme batacaksa tabi ki farklı bir model bulmalıyım. Teşekkür ederim.
Bu yeni 10. nesil GL75 MSI'larda kullanılan "144Hz %45 NTSC" şeklinde geçen paneller hakkında şu ana kadar çok bilgi bulamadım, veri tabanında da böyle bir panel görmedim. Ya Türkiye'ye çıkarılan farklı bir modeldir ya da yanlış yazım da olabilir. 144Hz olsa da %45 NTSC olması da her türlü iyi durmuyor zaten.
Renkleri güzel ve tepkimesi hızlı olan IPS panelli 17 inch laptop arıyorsanız MSI GE75, Acer Helios 300 ve Tulpar T7 (Bazı modellerinde ışık sızması görülebiliyor) modellerine bakın.
Anlıyorum, yani farklı bir model seçmemi öneriyorsunuz. Dediğim gibi çok çok fark varsa ve gözüme batacaksa tabii ki farklı bir model bulmalıyım. Teşekkür ederim.
Helios 300 kolayca önerebildiğim gayet iyi bir laptop çünkü kutudan çıktığı gibi undervoltlu geliyor, paneli zaten güzel, soğutması aşırı iyi (gürültüden rahatsız olursanız tabi kulaklık lazım) bununla güzel performans verir hiç undervolta vs girişmeden, verilere göre de Y540 ve Tulpar (Tongfang) kasalarına göre daha az sıkıntı çıktığını gördük. Bu modelin sıkıntısı diyecek olursanız tabi jet motoru gibi soğutmasından dolayı max performansta biraz gürültülüdür, ağırlığı da 2.3kg civarı eğer çok taşıyacaksanız.Gerçekten ben de anlayamıyorum. Çok mu zordu bi 144hz ips panel. Yazım yanlışı olduğunu düşünmüyorum her sitede böyle çünkü. Bunun dışında monster almayı düşünmüyorum. Malzeme,soğutma bakımından çok yetersiz geliyor bana. Acer helios hakkında bilginiz varsa detay verebilir misiniz? Soğutması dezavantaj olur mu? Fiyatları msi modellere göre çok daha uygun zaten. Sıkıntısı yoksa düşünülebilir. Onun dışında bu kadar özelliğe rağmen ekranı bu laptopu alınmaması gereken bir laptop yapar mı?
Aynen hatta IPS paneller tepki süresiyle TN panellere rakip seviyeye geldi. Bu günlerde baya kaliteli 1080p 144Hz IPS paneller varken TN almanın çok manası kalmadı, 240Hz-300Hz vb yenilemelerin altında. En ucuz IPS monitörler bile (24G2U, VP249QGR, VG279Q) o civardaki TN monitörlere göre normal kullancıyı bence daha çok mutlu eder.Laptop modelleri konusunda fikir sahibi değilim çok yardımcı olamadım ama ben kendim monitör olarak IPS tercih ettiğime pişman olmadım. Kullandıktan sonra farkı anlıyorsunuz gerçekten. Profesyonel bir oyuncu değilseniz ya da olma hevesiniz yoksa -ki laptop aradığınıza göre yoktur- IPS panel tatmin edecektir sizi. Ben genellikle AAA oyunlar ve dizi-film için aldım monitörümü. Arada LoL falan giriyorum herhangi bir ghosting problemi yaşamadım. Dediğim gibi çok profesyonel bakmadığım için TN panel oyun için daha iyidir cümlesi teorik olarak doğru olsa da pratikte benim için bir şey ifade etmiyor. Karanlık sahnelerde falan yattığım yerden sürekli monitörü düzeltme derdinden kurtuldum o bana yetiyor. TN panel alınmaz demiyorum kesinlikle ama tercihiniz neyse ona göre hareket edebilirsiniz.
Laptop modelleri konusunda fikir sahibi değilim çok yardımcı olamadım ama ben kendim monitör olarak IPS tercih ettiğime pişman olmadım. Kullandıktan sonra farkı anlıyorsunuz gerçekten. Profesyonel bir oyuncu değilseniz ya da olma hevesiniz yoksa -ki laptop aradığınıza göre yoktur- IPS panel tatmin edecektir sizi. Ben genellikle AAA oyunlar ve dizi-film için aldım monitörümü. Arada LoL falan giriyorum herhangi bir ghosting problemi yaşamadım. Dediğim gibi çok profesyonel bakmadığım için TN panel oyun için daha iyidir cümlesi teorik olarak doğru olsa da pratikte benim için bir şey ifade etmiyor. Karanlık sahnelerde falan yattığım yerden sürekli monitörü düzeltme derdinden kurtuldum o bana yetiyor. TN panel alınmaz demiyorum kesinlikle ama tercihiniz neyse ona göre hareket edebilirsiniz.