Laptopta "unexpected Store exception" mavi ekran hatası

uyeadimbu

Centipat
Windows 10 laptopumda (Nirvana NB 15.6) bugün oyun (75 MB'lık) indirmeye kalktığımda sıkıntısızca indirdim ve yüklemeye başladım ama yüklerken "unexpected Store exception" hata kodlu mavi ekran ekranıyla karşılaştım, bugün bilgisayarım aşırı yavaşladı, Chrome açmaya çalıştım birkaç kere ama bilgisayarı tamamen dondurdu. Bu yüzden bilgisayarı zorla kapatmak zorunda kaldım. Yavaşlama sorunu yaklaşık 1 ay önce de olmuştu ama daha da beterdi, Windows açılıyor, masaüstündeki simgeler, görev çubuğu dahi yüklenmiyordu. Bilgisayarı sıfırladım fakat hiçbir zaman eski hızına kavuşamadım. Şu anda 254 GB boş yer var HDD'de.
Microsoft Edge ile girdim ve sıkıntı yaşamadım şu anlık ama yeni sekme açmakta, yazı yazmakta zorlanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

-HD Tune Pro ile sağlık taraması, CrystalDiskMark ile Yazma/Okuma testi yapın.
-CMD'yi yönetici olarak başlatın, SFC/ scannow komutunu ve chkdsk /f /r komutunu yazın.
-Memtest86 ile bellek testi yapın.

Kullandığınız 480 GB'lık cihaz SSD'mi? Eğer öyleyse yazma/okuma hızlarınız çok kötü. HD Tune Pro'dan Error Scan'de yapabilir misin?

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark.png
    279,1 KB · Görüntüleme: 50
Kullandığınız 480 GB'lık cihaz SSD'mi? Eğer öyleyse yazma/okuma hızlarınız çok kötü. CrystalDiskInfo'dan Error Scan'de yapabilir misin?
SSD yazmıştım düzeltiyorum HDD olacaktı.
sfc komutu bir şey bulamadı, chkdsk "Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process." hatası verdi.
Çözüm yolu yeni HDD almak gibi görünüyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…