Çözüldü Laptoptaki bazı uygulamalar yok oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda arkaplan fotoğrafım silinmişti, windows 10un klasik mavi renkli pencere arkaplanı vardı. Masaüstündeki çoğu uygulama yok olmuş. Acaba sadece masaüstünden mi silindiler diye bakmak için aratma çubuğuna tıkladım. uygulamaların ismini yazıp farklı bir yerde olduklarını görürsem masaüstüne geri taşıyacaktım. Ama görev çubuğu pek çalışmıyor. Klavyeden windows logosuna basıyorum menü açılmıyor. Mouse ile aratma çubuğuna tıklıyorum hiçbir şey olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açtım değişen bir şey olmadı. Güvenli modda da değil sanırım, ekranın hiçbir yerinde güvenli mod yazmıyor. Masaüstüne içerisinde notlarımın, bazı uygulamalarımın bulunduğu 2 tane klasör vardı. onlar da gözükmüyor şu an. Bilgisayar bir şekilde sıfırlanmış olamaz diye düşünüyorum çünkü kendi yüklediğim birkaç uygulama masaüstünde duruyor hala.
Sorun ne olabilir sizce?

Ayrıca ayarları açmak için sağ tık> Görüntü ayarlarına bastığımda böyle bir uyarı çıkıyor.

Screenshot_20241025_033817_Gallery.jpg

Yksye çalıştığım için bilgisayarla pek işim olmuyor. Sadece kardeşim kullanıyor o da akıllı saatini şarj etmek için laptopu açıp usb portlarından birine takarak şarj etmek için. 1 aya yakın süredir bu şekilde şarja bırakıyor akşam yatmadan önce bilgisayarı kapatıyordum. İlk defa böyle oldu.

Son düzenleme:
Çözüm
Kayıt defteri arızasından dolayı kullanıcınız bozulmuş, onun yerine geçici bir kullanıcı açmış, belki diskteki bir arızadan dolayı olabilir.

chkdsk c /f /r

Dener misiniz?
Şöyle bir uyarı aldım hocam.

Access Denied as you do not have sufficient privileges or the disk may be locked by another process.
You have to invoke this utility running in elevated mode and make sure the disk is unlocked

Sorunu çözdüm. Eğer arama şubuğunu kullanabiliyorsanız denetim masasını aratıp açın. Eğer açamıyorsanız Win + R turşlarına basarak çalıştırı açın ve " Control " yazın. Bu komut da denetim masasını açacaktır. Sağ üstteki arama kısmına kurtarma yazın. Eğer klaveniz çalışmıyorsa sırasıyla şu adımları izleyin. Sistem ve güvenlik> Güvenlik ve bakım> Ekranın ortasında yanında saat bulunan bir monitör resmi var. Yanındaki mavi renkli kurtar yazısına basın.
Sistem geri yükleme'yi aç seçeneğini seçin. Uzun bir süre bekledikten sonra bilgisayar eski dürüme geri dönecek. Bunu yapmadan önce bütün antivirüslerinizi kapatmayı unutmayın. Ben kapatmayı unuttuğum için 1.5 saat kadar bekledikten sonra hala açılmayınca bilgisayarı kapatıp açtım. Sonuç olarak sorunum düzeldi, bilgisayar eski haline döndü. Sizin yine de antivirüslerinizi kapatın bilgisayarın geri açılmasını beklemenizi öneririm.
Kayıt defteri arızasından dolayı kullanıcınız bozulmuş, onun yerine geçici bir kullanıcı açmış, belki diskteki bir arızadan dolayı olabilir.

chkdsk c /f /r

Dener misiniz?

chkdsk c /f /r

Dener misiniz?
Şöyle bir uyarı aldım hocam.

Access Denied as you do not have sufficient privileges or the disk may be locked by another process.
You have to invoke this utility running in elevated mode and make sure the disk is unlocked

Sorunu çözdüm. Eğer arama şubuğunu kullanabiliyorsanız denetim masasını aratıp açın. Eğer açamıyorsanız Win + R turşlarına basarak çalıştırı açın ve " Control " yazın. Bu komut da denetim masasını açacaktır. Sağ üstteki arama kısmına kurtarma yazın. Eğer klaveniz çalışmıyorsa sırasıyla şu adımları izleyin. Sistem ve güvenlik> Güvenlik ve bakım> Ekranın ortasında yanında saat bulunan bir monitör resmi var. Yanındaki mavi renkli kurtar yazısına basın.
Sistem geri yükleme'yi aç seçeneğini seçin. Uzun bir süre bekledikten sonra bilgisayar eski dürüme geri dönecek. Bunu yapmadan önce bütün antivirüslerinizi kapatmayı unutmayın. Ben kapatmayı unuttuğum için 1.5 saat kadar bekledikten sonra hala açılmayınca bilgisayarı kapatıp açtım. Sonuç olarak sorunum düzeldi, bilgisayar eski haline döndü. Sizin yine de antivirüslerinizi kapatın bilgisayarın geri açılmasını beklemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı