Laptoptaki hard disk başka bir eşdeğer laptopta kullanılabilir mi?

tempZ

Kilopat
Daha fazla  
10 yıl önce 2 adet laptop almıştık; HDD, RAM, kasa her şeyi aynı, sadece birisinin işlemci i5, diğeri i3.

Şu an birisinin ekranı kırık olduğu için hard diskteki verileri almam lazım. Hard Disk'i söküp, diğer laptopa taksam ne gibi bir sorun yaşarım? Harici olarak çalıştırma seçeneklerim var mı?

En uygun yol konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Evet hocam. Fakat bu durumda temiz format atmak daha sağlıklı olur. Harici olarak ise disk kutusu alıp yapabilirsiniz.

Tak çalıştır yapabilirsin, ilk taktığında üzerinde Windows vb. işletim sistemi varsa registry/driver problemi olur ama o da iki üç kere yeniden başlayınca düzeliyor. Sadece verileri alıp bir USB'ye falan atacaksan problem olmaz hocam.

Sağlam PC şehir dışında, yarın giderken sadece HDD'yi söküp götürsem hiçbir sıkıntı değil mi?

Evet hocam. Fakat bu durumda temiz format atmak daha sağlıklı olur. Harici olarak ise disk kutusu alıp yapabilirsiniz.

Hocam çalışan laptop için mi temiz formattan bahsettiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer laptoba takılırsa temiz kurulum daha iyi olur.

Sağlam PC şehir dışında, yarın giderken sadece HDD Yi söküp götürsem hiçbir sıkıntı değil mi?
Problem olacağını sanmam, direkt eski makinenin diskini yenisine takabilirsiniz, bu şekilde veri kurtardığım olmuştu problem yaşamadım. İkisi de laptop boyu SATA ise (ki %99 öyledir) problem olmaz. Diğer arkadaşların da dediği gibi eğer veri kurtarma değil de işletim sistemi kurulumu yapacaksanız verileri yedekleyip format atsanız iyi olur, şart değil ama işletim sistemi daha kararlı çalışır.

Hocam 7 yıllık laptop HDD'sini masaüstü sistemde kullanıyorum sorunsuz çalışıyor. Laptoptada çalışır.

Diğer laptopa takılırsa temiz kurulum daha iyi olur.

Veri kurtarmak istiyorum hocam, temiz kurulumdan kastınız takacağım HDD ise en son istediğim şey verileri silmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam. O zaman kutu ile de yapabilirsiniz.

Anladım hocam. O zaman kutu ile de yapabilirsiniz.

Disk kutusu satın alırsam, içerisinde işletim sistemi kurulu olması ilk çalıştırma için sorun olur mu? Çakışma vs harici bir bellek için yaşanmaması lazım ama emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…