Laptoptan cızırtı gelmesi

EggerR

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Chisinau
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524960550
Merhabalar, henüz alalı 4 ay olmasına rağmen laptoptan cızırtı sesi geliyor. Kulağımı laptopun üst paneline yaklaştırınca cızırtı sesini duyuyorum. Chrome'da sayfayı yukarı aşağı kaydırınca cızırtı etkileniyor. Sitede benzer konular buldum fakat pek bir şey anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ayriyetten bugün BF1'e girdiğimde oyunun kastığını fark ettim.

O ses HDD'den geliyor. HDD'nin içindeki plakanın dakikada 5400/7200 devirle döndüğünü hatırlatacak olursak bunun normal olduğunu söyleyebiliriz.
Tabii yine de emin olmak için HDD seslerini iyi tanımak gerekir. Düzenli aralıklarla gelen bir "tık" sesi, vurma sesi, şiddetli bir sürtünme sesi HDD'nin sorunlu olduğu anlamına gelebilir. "Cılız" bir cızırtı sesinin olması normaldir bu diskin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor.
İçim rahat etsin, emin olmak istiyorum derseniz eğer, HD Tune Pro yazılımının deneme sürümü ile "Health" kontrolü yapın, tüm değerlerin "ok" olması gerekiyor. Hazır eliniz değmişken "Error Scan" taraması da yapabilirsiniz bu sekmede de tüm blokların yeşil olması gerekiyor.
Oyunun kasmasının sebebinin ise onlarca sebebi olabilir o ayrıca incelenmesi gereken bir konu.
Örneğin aşağıda işlem yaparken HDD'den gelen seslerin çekilmiş bir kaydı var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O ses HDD'den geliyor. HDD'nin içindeki plakanın dakikada 5400/7200 devirle döndüğünü hatırlatacak olursak bunun normal olduğunu söyleyebiliriz.
Tabii yine de emin olmak için HDD seslerini iyi tanımak gerekir. Düzenli aralıklarla gelen bir "tık" sesi, vurma sesi, şiddetli bir sürtünme sesi HDD'nin sorunlu olduğu anlamına gelebilir. "Cılız" bir cızırtı sesinin olması normaldir bu diskin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor.
İçim rahat etsin, emin olmak istiyorum derseniz eğer, HD Tune Pro yazılımının deneme sürümü ile "Health" kontrolü yapın, tüm değerlerin "ok" olması gerekiyor. Hazır eliniz değmişken "Error Scan" taraması da yapabilirsiniz bu sekmede de tüm blokların yeşil olması gerekiyor.
Oyunun kasmasının sebebinin ise onlarca sebebi olabilir o ayrıca incelenmesi gereken bir konu.
Örneğin aşağıda işlem yaparken HDD'den gelen seslerin çekilmiş bir kaydı var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hayır. Harddiskin normal sesini biliyordum.zaten normalde sadece fan ve HDD sesi vardı. Fakat dün panelin sol kısmından farklı bir cızırtı geldi.(HDD sağ alt tarafta). Oyun performansını etkiliyor

Dizüstü bilgisayarlardaki ses çıkaran bileşenler bellidir. Belirttiğiniz ses aşağıdaki gibi bir ses mi:

Dizüstü bilgisayarlardaki ses çıkaran bileşenler bellidir. Belirttiğiniz ses aşağıdaki gibi bir ses mi:

Coil Whine sesini biliyorum, fakat o değil. Bu arada performansa bir etkisi yokmuş. Kapatıp açınca herşey düzeldi. İşlerimi etkilemeyecekse böyle kullanmanın bana bir zararı yok. Araştırmalarıma göre yüksek frekanstan kaynaklanabiliyormuş.

benden bu ses geliyor nedenini bulamadım yardımcı olur musunuz ?Klavyenin sol kısmından.
Acer nitro 5 an515-54 i7 8 ram 4 gtx 1650 . donanımsal mı bu sıkıntı ? bios updateden sonra fark ettim de . garantiye göndermeye gerek var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı