Laptoptan HDD'yi çıkaramıyorum

Azaza987

Hectopat
20210113_143808.jpg

Bu harddisk çalışmadığı için bir SSD aldım ve bu harddiskin yerine takacaktım ama bu harddisk yerinden oynamıyor. Yardım eder misiniz?

Elinizle üzerinden tutup anakartın olmadığı tarafa yani HDD nin tam arkasına doğru kaydırın. Ama bunu yapmadan önce herhangi bir sabitleme vidasının takılı olmadığına dikkat edin.

@Azaza987 HDD nin bağlı olduğu SATA portu anakartın üzerine lehimli mi yoksa kabloyla mı bağlanmış? Fotoğrafta anakarta kabloyla bağlanmış gibi gözüküyor. Lehimliyse önceden dediğim gibi kaydırınca çıkması lazım. Eğer kabloyla bağlanmış ise HDD yi yukarı doğru kaldırmaya çalışın. HDD yerinden kalktığında SATA kablosunu çekince çıkması lazım.

Son düzenleme:
@Azaza987 HDD'nin bağlı olduğu SATA portu anakartın üzerine lehimli mi yoksa kabloyla mı bağlanmış? Fotoğrafta anakarta kabloyla bağlanmış gibi gözüküyor. Lehimliyse önceden dediğim gibi kaydırınca çıkması lazım. Eğer kabloyla bağlanmış ise HDD'yi yukarı doğru kaldırmaya çalışın. HDD yerinden kalktığında SATA kablosunu çekince çıkması lazım.

Ben dediğinizden bir şey analayamadım simdi benim HDD'yi havaya mı kaldırmam gerekiyor. Sanki japon yapıştrıcı sürmüş gibi kıpırdamıyor.

@Azaza987 Evet diski havaya kaldırmanız gerekiyor. Ama kaldırmadan önce SATA portunun anakarta nasıl bağlandığına bakın. Eğer lehimliyse slota ve lehimlere zarar verebilirsiniz. Bu durumda SATA portu kullanılamaz hale gelecektir.

@Azaza987 SATA portunun anakartla buluştuğu kısma bakın. Eğer orada bacaklar varsa anakarta lehimlidir. Siz anlamadıysanız buraya fotoğraf atın bakalım. Anakartla SATA portunun buluştuğu kısmı daha yakından çekip atın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı