Laptoptan masaüstüne SSD aktarımı

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar laptopu kullanacağım için performansını arttırmak için 120GB SSD alıp taktırmıştım tamirciye. O laptopu kullanmayacağım masaüstü bilgisayarımı tamir ettiğim için ondaki 120GB SSD'yi PC'ye takmak istiyorum. Nasıl yapacağım? Tek başıma yapmak istiyorum bir de tamirciye işçilik parası vermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle laptopu tamamen kapatın ve arka kapağını sökün. Bataryasını sökülüyorsa sökün.

Arka kapağı tornavida yardımıyla söktükten sonra bana laptopun içinin fotoğrafını atar mısınız?

Öncelikle laptopu tamamen kapatın ve arka kapağını sökün. Bataryasını sökülüyorsa sökün.

Arka kapağı tornavida yardımıyla söktükten sonra bana laptopun içinin fotoğrafını atar mısınız?
Bunu yapmam laptop için bir tehlike oluşturmaz demi? Çünkü eski bir laptop ve bir yanlış hamleye gidici. Masaüstüde öyle zatende olsun. Açmamda sakınca yok demi?

@F 16 Fighting Falcon Bu arada laptopun arkasında vida yerleri yok? Nerede olur vida sökme yerleri?

Bunu yapmam laptop için bir tehlike oluşturmaz demi? Çünkü eski bir laptop ve bir yanlış hamleye gidici. Masaüstüde öyle zatende olsun. Açmamda sakınca yok demi?

Öncelikle evinizde petek varsa onu elleyin statik elektriği boşaltın, onun dışında parçalara yanlış müdehale yapmadığınız sürece hiç bir şey olmaz.

Batarya çıkabiliyorsa çıkartın ve bilgisayarı tamamen kapatın dediğim gibi.

@F 16 Fighting Falcon Bu arada laptopun arkasında vida yerleri yok? Nerede olur vida sökme yerleri?

Arka kapağın fotoğrafını atar mısınız?

Öncelikle evinizde petek varsa onu elleyin statik elektriği boşaltın, onun dışında parçalara yanlış müdehale yapmadığınız sürece hiç bir şey olmaz.

Batarya çıkabiliyorsa çıkartın ve bilgisayarı tamamen kapatın dediğim gibi.

Arka kapağın fotoğrafını atar mısınız?
IMG_20220909_122214.jpg O 4 Kenardada olan lastikimsi Kare şeyleri çıkartmayı denedim Çıkar gibi duruyor ama tırnağım zor girdi araya, tornavida yapar mı bilmem.

Ayrıntılı bakarken bataryayı çıkardığım yerde 2 tane vida var ve bu kasaya bağlı yani onları sökersem sanırım kasayı itebilirim yada çekebilirim, deneyim mi? @F 16 Fighting Falcon

Ayrıntılı bakarken bataryayı çıkardığım yerde 2 tane vida var ve bu kasaya bağlı yani onları sökersem sanırım kasayı itebilirim yada çekebilirim, deneyim mi? @F 16 Fighting Falcon

Laptopu yakından inceleyemediğim için net bir şey diyemem, size mantıklı geleni deneyin. Bence vidalar o kare plastiklerin altında.

O kaymasını engelleyen kare plastiklerin altında vida var büyük ihtimalle, sökmeyi deneyin fakat geri takmak zor olabilir.
Evet bende ondan şüphelendim tırnağım ile zorlayınca birazcık çıkıyor ama ince tornavida yardımı lazım biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı