Laptoptan monitöre görüntü aktarınca FPS düşüyor

Wocean

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopumdan monitöre HDMI 2.0 kablosuyla bağlantı sağladığımda görüntü geliyor ancak UFO testi yaptığımda görüntüde donmalar oluyor ve Sync failure unable to V-Sync hatası alıyorum ayrıca FPS düşüyor. Laptopum HP Victus işlemcisi i5 13500 ekran kartı 4050 75W. Monitörüm ViewSonic 240Hz. Sorunu çözmek için denediğim şeyleri yazıyorum ancak henüz kaynağını çözemedim.

1) Evde ayrıca kasalı bilgisayarım var ekran kartı RX 580 aynı kabloyla aynı monitöre aktarım yapınca 240 Hz sorunsuz veriyor ve FPS düşmesi donma vs. olmuyor. Dolayısıyla kabloda ve monitörde sorun olmadığını düşünüyorum

2) Evde bir monitörüm daha vardı 72 Hz'lik. Laptoptan bu monitöre görüntü aktarımı yaptığımda UFO testlerinde herhangi bir sorun almıyorum. Yani 72 Hz de sorun olmayıp 240Hz'de sorun oluyor ama kasadan RX580le bağlayınca 240Hz'de de sorun olmuyor. 4050, RX580'den daha iyi olduğu için ekran kartınım gücü yetmiyor gibi bir sonuca da varamıyorum. Ya bilmediğim bir ayar olmalı ya da aklıma bir tek laptopun HDMI portunun sorunlu olduğu geliyor.

3) Monitörün Hz 240ken FPS 200'lere düşüyor, ayarlardan Hz'yi 144e aldığımda da 120'lere düşüyor çok garip.

4) Son olarak Type-C to DisplayPort 1.4 kablosu satın aldım yarın onu deneyeceğim ama pek bir umudum kalmadı.
Yardımcı olursanız çok sevinirim o kadar paraya monitör aldım laptop aldım ama sorun yaşıyorum, üniversite okuyorum derslerime mi odaklanayım bu tarz sorunlara mı kafayı takayım ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Muhtemelen HDMI kablosu işlemci üzerinden görüntü aliyordur yani ekran karti devre dışı kalıyordur.

Monitör bağlantısı yapmadan laptop ekranından sağ tıklayıp Nvidia denetim masasi/Surround,PhysX Yapilandirmasi kisminin ekran görüntüsünü atın bakalım.

DP port üzerinden görüntü alınca problemin hallolur ama yine de emin olmak için ekran görüntüsünu atın.

Şuan evde değilim en kısa sürede görüntü atıcam çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Hocam bir de DP port olunca hallolur demiştiniz nedeni ne acaba dp port olunca doğrudan ekran kartından mı görüntü alıyor?

Son düzenleme:
Evet hocam yeni nesil gaming laptoplarin hemen hemen hepsi DP portu doğrudan ekran kartina bağlıyor, HDMİ ise dahili GPU'ya baglaniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…