Laptopu %100 şarjda kullanmak pil ömrüne zarar verir mi?

Makaleler
2
Yer
Düzce
Normalde Acer Care Center'dan %80'de durdurma seçeneği vardı ama kaldırmışlar. Yabancı forumdakiler yüzde yüzde kullanırsanız anakarta statik elektrik gider ve yakar diyor.

Normalde Acer Care Center'dan %80'de durdurma seçeneği vardı ama kaldırmışlar. Yabancı forumdakiler yüzde yüzde kullanırsanız anakarta statik elektrik gider ve yakar diyor.

Alakası yok bilgisayar şarjda kullanılır. %100 olduktan sonra şarj etmeyi bırakır ve gücü sadece prizden çeker.

2011 yılından kalma bir Samsung laptop geldi elime. Nasıl kullanıldı, hep şarjda mıydı bilmiyorum. Yaklaşık 2 saat ekran süresi verdiğini fark ettim. Şarırtıcı yani 13 senelik bir bataryanın hala 2 saat ömür sunması. Benim laptopın batarya 4. senede iflas etmişti. Hiç öyle %80'de kesme gibi bir ayarı yoktu benimkinin. Acaba gerçekten de %80 olayı işe yarıyor mu diye düşündürdü yani.

Ben sadece önemli işlerde (oyun, video kurgusu vb) prizde kullanacağım hocam.

Eski bir Acer laptopum vardı AMD Athlon'lu hep fişe takılı kullanıyordum 3 sene sonunda tamamen gitti ekranı bana göre fazla bırakılmamalı .

Eski bir Acer laptopum vardı AMD Athlon'lu hep fişe takılı kullanıyordum 3 sene sonunda tamamen gitti ekranı bana göre fazla bırakılmamalı.

Oyun oynarken bırakmaktan başka çaren yok. Onun başka sebebi vardır.

5 sene laptop kullandım şarja takılı olmadan oyun oynarsanız çok düşük FPS'ler alırsınız ve şarja takılıyken batarya ömrü bitiyor 5 sene sonunda 15 dakikada pili bitiyordu. Normal gezinirken yük altında değilse şarja takmayın batarya ömrünü önemsiyorsanız.

Haftada bir 5-10 saat takılı kullansam sıkıntı olur mu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…