Laptopu açarken kablo koptu

Wantheplorh

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, fotoğraftaki fanın hemen üstünden geçen kablo koptu, bunun adı nedir? Yenisini alıp taksam sorun düzelir mi? Laptop açılmıyor şu an. Diğer kablo ise zedelenmiş. Bu kabloların adı ne? Ne diye almalıyım?

Dosya Ekleri

• photo_2025-07-29_12-14-30.jpg
    photo_2025-07-29_12-14-30.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 37
  • photo_2025-07-29_12-14-31.jpg
    photo_2025-07-29_12-14-31.jpg
    133,1 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, fotoğraftaki fanın hemen üstünden geçen kablo koptu, bunun adı nedir? Yenisini alıp taksam sorun düzelir mi? Laptop açılmıyor şu an. Diğer kablo ise zedelenmiş. Bu kabloların adı ne? Ne diye almalıyım?

Güç tuşunun flexine benziyor değiştirebilirsiniz.

Güç tuşunun flexine benziyor değiştirebilirsiniz.

Evet hocam şimdi öğrendim Power tetik Flex kablosu diye geçiyormuş. Bendeki kablo 6 pinli, 6 pinli herhangi bir kablo uyar mı buna? Bir de laptopum şu an hiç açılmıyor ışık bile gelmiyor bu kablodan kaynaklıdır değil mi ilk koptugunda güç ışığı yanıyordu şimdi o da yanmıyor.

Evet hocam şimdi öğrendim Power tetik Flex kablosu diye geçiyormuş. Bendeki kablo 6 pinli, 6 pinli herhangi bir kablo uyar mı buna? Bir de laptopum şu an hiç açılmıyor ışık bile gelmiyor bu kablodan kaynaklıdır değil mi ilk koptugunda güç ışığı yanıyordu şimdi o da yanmıyor.
Kablo, güç düğmesi ile ana kart bağlantısını sağlıyor yani kablodan kaynaklı merak etmeyin.

Aslında koptu derken ucundaki teller tamamen zedelenip koptu, ben de makasla kesıp ardındakı tellerı ortaya cıkarmaya çalıştım ama olmadı.

Kablo güç düğmesi ile anakart bağlantısını sağlıyor yani kablodan kaynaklı merak etmeyin.

Termal macunu yenılemıstım sonra laptopu acmaya calıstım açıldı güç tuşu çalışmıştı yani ama ekran gelmedı, endişelenmedim çünkü ekran kablosunu takmayı unuttuğumu fark ettim, laptopu tekrar açıp o kabloyu da taktım ama bu sefer güç Flex kablosunu takarken ucundaki teller zedelendi hiç açılmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı