Hocam tablet var, ancak benim amacım dediğim gibi daha büyük ekran. Bu yüzden monitör almak istiyorum.Hocam yeni bir monitör almak yerine kullanmadığınız tablet varsa spacedesk uygulamasıyla 2. monitör olarak kullanabilirsiniz. Yoksa da 2. el alın.
Bütün soruları yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Ben de 1080p bir monitör almak istiyorum. Laptop ve monitörü aynı anda, Windows'ta "uzat" ayarında kullanırken görüntü çok bozulmaz değil mi? Yani aralarındaki fark rahatsız eder mi?Ben bunun yanına 165 Hz'den düşük tazeleme oranlı bir monitör alsam laptopunki de değişir mi? Alırsam yine 165 Hz alacağım ama yine de sormak istedim.
Hayır değişmez.
Mesela çok rekabetçi olmayan oyunları, alacağım yeni monitörden oynarken rahatsız olur muyum?
Kaliteli bir monitör alırsanız sıkıntı çıkarmaz.
Ben çoğu oyunda (Elden Ring, Resident Evil) 2560x1600 çözünürlüğü göremiyorum ve çözüm genelde ultrawide fix modlarını yüklemekle geçiyor. Alacağım yeni monitörde buna benzer bir sorun çıkmaz değil mi?
1080p monitör almanızı öneririm mobil 3070 ekran kartı 2K'da tatmin etmez. 1080p alacaksanız bahsettiğiniz sorun çıkmaz.
İki ekran arasında çok fazla kalite farkı olur mu?
Kaliteli bir monitör ile neredeyse aynı olurlar hatta daha iyi.
Yeni monitörü ne alsam alayım aynı görsel kalitesinde mi görürüm? Yani normal bir masaüstü bilgisayara bağlanmış bir monitör ile aynı görüntü kalitesine sahip olur değil mi?
Evet.
Ses sıkıntısı falan olur mu? Gecikme yaşanır mı? Üzerinde hoparlör bulunan bir monitör alırsam, laptopu kısıp monitörün hoparlörü ile kullansam bir gecikme yaşanır mı?
İyi bir hoparlörlü monitör genellikle pahalı oluyor. Görüntüyü yeni monitörden alıp sesi laptoptan almanız veya kulaklık almanız daha iyi olur.
Genel kullanımda uzat şeklinde kullanırım hocam. Hatta belki de hiç kullanmam. Çünkü sonuçta laptop ve monitörün ekran boyutları çok orantısız, kötü bir görüntü ortaya çıkar uzat şeklinde kullanırsam.Oyunlarda uzat yaparsanız biraz performans düşüklüğü olabilir görüntü bozulmaz fakat oyunlarda görüntüyü sadece monitöre verirseniz performans kaybı olmaz. Genel kullanımda uzat ile kullanabilirsiniz sıkıntı çıkarmaz. Monitör için bütçeniz ne kadar?
Genel kullanımda uzat şeklinde kullanırım hocam. Hatta belki de hiç kullanmam. Çünkü sonuçta laptop ve monitörün ekran boyutları çok orantısız, kötü bir görüntü ortaya çıkar uzat şeklinde kullanırsam.
Oyunlarda görüntüyü sadece monitöre vermekten kastınız ne oluyor? Tüm ekranı mı yoksa sadece oyunun ekranını mı? Oyun monitöre yansıtılmış haldeyken laptopun parlaklığını direkt 0'a çeksem veya uyku moduna alsam bir sorun olur mu?
Monitör alırsam iyi bir şey almayı planlıyorum. 4-5k civarı, özellikle Samsung'un 24 veya 27 inç Curved veya ViewSonic, ASUS TUF düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Listeme ekledim bu monitörü. Alacağım zaman yine öneri konusu açacağım zaten, o zamana kadar araştırırım iyice. Monitörde oyun oynadığım zaman sadece ikinci ekran seçeneğini seçerim ancak seçmediğim zaman, yani laptopta Discord, YouTube falan açık olsa diğer monitörde de oyun açık olsa sıkıntı olmaz değil mi?Laptopun ekranını kapatıp sadece monitöre görüntü vermesinden bahsediyorum. Yani sadece ikinci ekran modunda çalıştırmanız lazım oyunlarda performans kaybı olmaması için.
27 inç 1080p için önerilmiyor. Curved fazla ghostingli olduğu için onu da pek önermiyorum. Samsung inanılmaz ghosting yapıyor alanların hepsi iade etti. ASUS TUF ise genellikle sorunlu oluyor biraz şans işi.
Dell G2422HS 23.8" 1 ms Full HD IPS 165 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Dell G2422HS 23.8" 1 ms Full HD IPS 165 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Dell G2422HS 23.8" 1 ms Full HD IPS 165 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 4.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bunu almanız çok daha iyi olur güzel kaliteli bir monitör. Forumda sık sık öneriliyor incelemesi mevcut.
İnceleme: Dell G2422HS
Merhaba 12 Ekim tarihinde aldığım Dell 24 inç 165Hz 1ms IPS panel oyuncu monitörünü 1 haftalık kullanımdan sonra izlenimlerimi aktarıyorum. 15.6 inç 144Hz notebook kullanıyordum hikayeli oyunlarda çok sıkıntı yaratmasada rekabetçi oyunlarda aimi net görebilmek için kambur durmak ekrana doğru...www.technopat.net İnceleme: Dell 27″ G2722HS
Selam arkadaşlar. Bugün Dell G2722HS adlı monitörü inceleyeceğim. 27.09.2022 tarihinde 3999TL'ye satın aldığım Dell G2722HS ürünü 29.09.2022 tarihinde ulaştı. En başta teknik özelliklerini yazıp ardından kişisel görüşlerime geleceğim. İyi okumalar şimdiden. Dell G2722HS TEKNİK ÖZELLİKLER...www.technopat.net
Teşekkür ederim. Listeme ekledim bu monitörü. Alacağım zaman yine öneri konusu açacağım zaten, o zamana kadar araştırırım iyice. Monitörde oyun oynadığım zaman sadece ikinci ekran seçeneğini seçerim ancak seçmediğim zaman, yani laptopta Discord, YouTube falan açık olsa diğer monitörde de oyun açık olsa sıkıntı olmaz değil mi?
Merhaba aldiniz mi ben de ayni laptoba sahibim ve yazin monitor almayi dusunuyorum benimkinin de cozunurlugu 2k 2k 15 inchten 1080p 24e gecince rahatsiz etti mi? Sonucta ppi degeri nerdeyse yariya dusuyor.Teşekkür ederim. Listeme ekledim bu monitörü. Alacağım zaman yine öneri konusu açacağım zaten, o zamana kadar araştırırım iyice. Monitörde oyun oynadığım zaman sadece ikinci ekran seçeneğini seçerim ancak seçmediğim zaman, yani laptopta Discord, YouTube falan açık olsa diğer monitörde de oyun açık olsa sıkıntı olmaz değil mi?