Laptop'u devamlı şarj da kullanma

• Konuyu başlatan Akkol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 4.142
Arkasındaki pili çıkartıp fişe tak aksi halde pil ölur yani ömrü azalır . 3 saat pil yerine 1 saat pille kullanırsin Ve laptopun altına soğutucu alsan iyi olur surekli kullanicaksan.

Pil için kasmaya gerek yok.
Arıza yapar mı şeklinde bir endişen var ise hayır yapmaz.
Sürekli şarjda olması pilin daha hızlı yaşlanmasına sebep olur ancak yeni makinalarda artık laptop şarj değeri belli değerlere düşünce şarjı başlatıp, belli değerlere yükselince de durduruyor.
Sendekinde var mı bilmiyorum ama baştada dediğim gibi kasmaya da gerek yok.

O zaman ölür o . Ben pili 2 senede bitirdim Günde 5 saat açıktı. Li-on piller şarj olup boşaldıkta ömrü azalır. Lı-on piller yazıp araştır , telefon pilleri gibi e kadar kullanırsan o kadar çabuk boşalir. Belli seviyede durup baslaması bir ise yaramaz. Tabletlerdede bilerek gomulu yapiyorlar , ozellikleri ile 10 sene gidecek tabletler var ama pilleri 2 yıl gidiyor ve gömulü olduğu için baya masraf çıkarıyor ve kendi teknik servisine götürmen lazım. Bırsey biliyoruzda yazıyoruz aksini iddia eden li-on pilleri araştırsin , burda yanlis bilgi vermeyin.

Son düzenleme:
Bende fazla anlamıyorum bu işlerde bios'a nasıl girip ayarlamam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akkol , bios filan yok öyle birsey , yüzde 90 da şarj olmayı durdursa ne olur , li-on pilin yapısından kaynaklanan birşey bu kullandıkca azalır. Eger laptop sürekli ayni yerdeyse şarja takıliysa birsey farketmez bataryasi olsede , Ama tasiyorsan sorun olur 2 seneye 30 dakikaya iner pil ömrü. Eğer hep aynı yerdeyse boşver sorun olmaz. Yumurta kır geçer diyen cıkmasını bekliyorum !

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı