Laptopu kendim tamir edebilir miyim?

Atalay33

Hectopat
Daha fazla  
Laptop modeli Dell Inspiron 3521.

Batarya ve klavye değiştireceğim.
Bilgisayarcıya gittim, 1300₺ fiyat biçti.
Kendim araştırdım internetten parçaları taş çatlasın 400₺ klavye ile beraber.
Demem o ki zaten batarya değişimi kolaymış herhalde adam tornavida ile vs. uğraşmıyor tak diye oturtuyor ben kendim taksam arada ciddi fark var yani kendim taksam olmaz mı daha önce bu adama SSD taktırıp 4 GB RAM yukselttirip 1000₺ verdim sizce fazla mı istiyor görüşlerinizi belirtir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı bilgisayarların bataryasını söküp takmak zor olabiliyor elektrikten anlamayan kişilerin yapmaması gerekiyor. Ama araştırdıysanız ve aynı modeli söken videolar varsa kendiniz yapabilirsiniz. SSD takmak en basit işlem ona bile çok almış sadece işlem ücreti aldıysa yani.

Bence fazla istiyorlar ben pek laptoptan anlamam ama bence buradan veya YT'den yardım alınarak büyük bir para kurtarılabilir.

Laptop modeli Dell Inspiron 3521.

Batarya ve klavye değiştireceğim.
Bilgisayarcıya gittim, 1300₺ fiyat biçti.
Kendim araştırdım internetten parçaları taş çatlasın 400₺ klavye ile beraber.
Demem o ki zaten batarya değişimi kolaymış herhalde adam tornavida ile vs. uğraşmıyor tak diye oturtuyor ben kendim taksam arada ciddi fark var yani kendim taksam olmaz mı daha önce bu adama SSD taktırıp 4 GB RAM yukselttirip 1000₺ verdim sizce fazla mı istiyor görüşlerinizi belirtir misiniz?
Bilgisayarcı arkadaş bu işlem için 1300 Lira mı istedi cidden 😳. İnanılmaz kolay göründü bana. Zaten batarya dahili bile değil, harici. Klavyeyi çıkarmak için üst kasayı çıkarmaya bile gerek yok. Buyurun bu video rehberinde yapabilirsiniz.

Bazı bilgisayarların bataryasını söküp takmak zor olabiliyor elektrikten anlamayan kişilerin yapmaması gerekiyor. Ama araştırdıysanız ve aynı modeli söken videolar varsa kendiniz yapabilirsiniz. SSD takmak en basit işlem ona bile çok almış sadece işlem ücreti aldıysa yani.
Hocam internetten baktım çok kolay yönünü ayarlayıp oturtturacaksin zaten harici batarya şuan pc de batarya yok alıp hemen takıcam adam yan sanayisi 800₺ diyor internette 300₺ bile değil orjinali sağol hocam

Bence fazla istiyorlar ben pek laptoptan anlamam ama bence buradan veya YT'den yardım alınarak büyük bir para kurtarılabilir.
Baktım hocam sağol yorumun için çok kolaymış yönünü ayarlayıp oturtturacaksin 500₺ az para değil cebinde kalır

Bilgisayarcı arkadaş bu işlem için 1300 Lira mı istedi cidden 😳. İnanılmaz kolay göründü bana. Zaten batarya dahili bile değil, harici. Klavyeyi çıkarmak için üst kasayı çıkarmaya bile gerek yok. Buyurun bu video rehberinde yapabilirsiniz.
Yani hocam donanımdan gram anlamam ama yt de videolar var bi arkadaş benim pc modelinin donanım takma sökme serisini çekmiş oradan baktım 2 parçaya Allah inandırsın ben bile 5 dk da takarım yani 900₺ cepte kalır sağol yorumun için zaten batarya harici hemen yönünü ayarlayıp tak oturtcan klavye de sok tak mantığı

Fazla istiyor kendine güveniyorsan sen yap ya da parçaları al bilgisayarcıdan toplamasını iste.
Hocam çok afedersin de az önce araştırdım mal olan mal takar yani zaten benim batarya hariciymiş şuan batarya yok pc de hemen yönünü ayarlayıp oturtturacam sağol yorumun için

1300 TL çok fazla.
Aynen hocam sağol yorumun için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı