Laptopu masaüstü gibi kullanmak için ne gibi eklentiler yapılmalı?

Diggernick72727

Zeptopat
Bu sene son senem seneye büyük ihtimal ile bir üniversiteye gidip yurda yerleşeceğim malum yurtta masaüstü kullanamayacağımdan dolayı laptopu masaüstü gibi kullanmak için ekstra eklentiler yapmak istiyorum sizce ne yapmalıyım? Veya neye ihtiyacım olabilir? İnternette biraz araştırdığımda karşıma.
Docking station, USB hub, laptop standı, powerbank gibi şeyler çıktı sizce bunlara gerek var mı? Eğer var ise başka önerebileceğiniz bunlar gibi laptopu masaüstü gibi kullanmama yardım edecek herhangi bir alet edevat falan varsa paylaşırsanız iyi olur.

USB hub gibi eklentiler sadece 1-2 USB Type-C portu olan Ultrabook'lar dışında hayatınıza bir artı sağlamaz. Laptopu masaüstü gibi kullanmak istiyorsanız bu da yurt ortamında mümkün değil. Ben yurtta kablosuz kulaklık ve mouse ile yetiniyorum, evde ise masaüstümden kalma monitör dahil tüm ekipmanlarım duruyor. Gittiğimde laptopa bağlıyorum ve oluyor size masaüstü. Harici monitör takmadığınız sürece asla bir masaüstü alternatifi yaratamazsınız.

Laptopu yerinden hiç kaldırmayan birisi olarak yaptıklarım:

1. Prize bağlı kullanmak.
2. Laptop soğutucusunu stand olarak kullanmak.
3. Fare, kulaklık, harici klavye kullanmak.

Başka bir şeye ihtiyaç yok bence. Olsa olsa fare altlığı falan. Çok fazla USB girişine de ihtiyacınız olmaz sonuçta monitör bile olmayacak.

Powerbank lazım olur mı sizce? Çok bilgisayar kullanmak gerektiren bir bölüm okumayacağım en azından şu anlık aklımda bu var kullandığım laptop gaming laptop yani şarj sıkıntısı var sizce almalı mıyım bir tane?

Dock falan büyük meseleler. Bunlara gerek yok. Şu şekil kaliteli bir yükseltici - klavye ve fare işini görür ancak bunlar şart değil.

Niye masaüstü gibi kullanmak istediğinizi söylerseniz ona göre yol gösteririz. Amaç konfor mu, ısıyı düşürmek mi?

Powerbank değil, AGM Akü taşıman lazım Gaming Laptop şarj etmek için.

Amaç tam verimlilik ve daha rahat bir ortam yaratmak çok uzun saatler boyunca bilgisayar başında kalabilirim.

Bilgisayarı standart powerbank besleyemez. Zaten harici aksesuarları da okulda taşıyamazsınız. Ben şarj mevzusu yüzünden şu an kullandığım cihazı seçtim ve program kullanımında ortalama 5, Word Excel içinse ortalama 8 saat şarjı gidiyor. Eğer batarya performansı öncelikli ise harici bir güç kaynağından ziyade cihazın kendi batarya performansının iyi olması gerekir. Ek olarak çoğu derslikte priz mevcut.

O zaman sadece klavye mouse ve kulaklık yeterli olur değil mi? Bir de bir laptop standı alsam nasıl olur sence?

Amaç tam verimlilik ve daha rahat bir ortam yaratmak çok uzun saatler boyunca bilgisayar başında kalabilirim.
Şimdi bir sefer Powerbank ile laptop şarj edilmez. Laptop ile Powerbank şarj edilir. Laptop'un şarj sorunu fişe takılmadan da çözülmez. Oyuncu bilgisayarı ya da Macbook'tan hariç bir bilgisayar kullanılıyorsa şarja takılı değilken ondan performans da beklenmez.

Diğer tarafdan aradığınız konfor için güzel bir yükseltici almanız gerekiyor ama amaç yükseltmek olsun. Soğutuculu olan dandik Çin mallarından değil. Alüminyumlu, kilitli şöyle 5-6 kilogram kaldırabilenlerden.
Bir de elinize uygun klavye seçmeniz lazım. Gidin teknoloji marketlerinden bakın. Ben PopKeys kullanıyorum. Yazılım yaparken hızımı aldığım zaman rahat ettiriyor.

Bir de fare gerek, onun için de eğer tek olay üretkenlik ise Logitech'in MX Ergo serilerine bakabilirsin ancak onunla da oyun oynanmaz. Bilek konforu için sadece. Diğer Hub - Dock - Dongle vesaireye gerek yok. Fazladan para harcamış olursun. En başta monitörün olsa iyi olurdu da o kadar masan var mı, olsa bile monitör koymana izin verirler mi bilemiyorum.

O zaman dediğiniz gibi sadece laptop, klavye, fare, laptop standı ve kulaklık götüreceğim. Yeterli olur değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…