Laptopu performans modunda kullanmanın zararı var mı?

699453

Centipat
Merhaba HP Victus 15 kullanıyorum oyunlarda Omen Gaming Hub'dan performans moduna çekiyorum genelde bunun PC'ye herhangi bir zararı var mıdır ömrünün kısalması performansının düşmesi tarzı?

Merhaba HP Victus 15 kullanıyorum oyunlarda Omen Gaming Hub'dan performans moduna çekiyorum genelde bunun PC'ye herhangi bir zararı var mıdır ömrünün kısalması performansının düşmesi tarzı?

Yoktur hocam ses dışında.

Ömrü kısalmaz ama cihazı gereksiz yere ısındırmaya fanlarını çalıştırmaya gerek yok. Termal macun ve fan bakımı daha erken olur.

Yoktur hocam ses dışında.

Hocam peki ideal sıcaklıklar ne olmalı CPU ve GPU için ağlete zarar vermem istemiyorum oyun yüzünden.

Ömrü kısalmaz ama cihazı gereksiz yere ısındırmaya fanlarını çalıştırmaya gerek yok. Termal macun ve fan bakımı daha erken olur.

Hocam direkt fanı maksimumda çalıştırma ayarı var bir de performans modu var o da fanları yüksek seviyede çalıştırıyor farklarını tam çözemedim sıcaklığı arttırıyorsa nasıl performans modu oluyor tam olarak sıcaklık arttığı için performansın düşmesi gerekmiyor mu normal şartlarda?

Performans modu işlemcinin hızını arttırarak daha fazla güç çekmesine bu da doğal olarak ısınmasına yol açar cihazın ısınmasına bakmaz. Fanları maksimuma çekmesinin sebebi ısınmasını önlemek için zaten. İdeal olarak boşta 30 45 derece. Yük altında maksimum 80 85.

Tamamdır hocam sağ olun iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…