Laptopu sürekli prizde kullanırsam mı batarya daha uzun gider, yoksa 100'de prizden çıkartıp 20-30 gibi prize takarsam mı? Çok oyun oynamadığım için fazla performansa ihtiyaç duymuyorum.
Uzun soluklu kullanıyorsan bataryayı çıkart ve prize bağlı kullan. Gün içinde yarım saat, 1 saat, 2 saat gibi kullanımların oluyorsa bataryayı 30 gibi tekrar şarja tak.
Laptopu sürekli prizde kullanırsam mı batarya daha uzun gider, yoksa 100'de prizden çıkartıp 20-30 gibi prize takarsam mı? Çok oyun oynamadığım için fazla performansa ihtiyaç duymuyorum.
Bataryayı çıkarmak pek de iyi bir fikir değil. Batarya sadece depo değil, elektrik kesintilerinden, dalgalanmalardan vb. koruma işlevi de görüyor. Onun dışında batarya her şekilde ölecek ve şahsen şarja takma stillerinin, kullanıp kullanmamanın vs. buna pek bir etkisi oluğunu görmedim. Ayrıca çok eski (onları bilmiyorum) bir cihaz değilse laptoplar batarya dolu iken direkt prizden çalışıyor (bu durumda belki bataryayı zaman zaman azaltmanın faydası olabilir).