Laptopu Şarja Takınca Harici Klavye Çalışmıyor

BumbleBee

Kilopat
6-7 yıllık eski bir laptop kullanmaktayım. Orijinal şarj aleti bozulduğu için bilgisayarcıdan aynı güç değerlerine sahip yan sanayi bir şarj aleti almıştım.

Bir - bir buçuk yıldır bu şarj aletini kullanıyordum. Fakat her ne olduysa sorunlarla karşılaşmaya başladım. Bu sorunları biraz açıklayayım.
  1. Laptopu şarja takınca bağladığım harici klavyeler çalışmıyor. Klavyenin bozuk olmadığından eminim. Birden fazla klavye denedim. Hepsi başka cihazlarda sorunsuz çalışıyor.
  2. Kullandığım USB notebook soğutucusunun fanı bazen çok hızlı ve gürültülü bir şekilde dönüyor bazen de hiç dönmüyor. Büyük ihtimalle soğutucu fanı dönmediği zamanlarda laptop gerektiği kadar güç sağlayamıyordur diye düşünüyorum.
Ne yapmamı önerirsiniz? Sorun çözülebilir mi sizce?

USB soket arızası gibi gözüküyor.
Ben de USB porttan yeteri kadar güç sağlanamadığını düşünüyorum.
Yalnız bu sorun her USB portunda oluyor. İşin ilginç tarafı laptop şarja takılıyken taktığım mouselar düzgün çalışıyorken, harici klavyeler çalışmıyor ya da kullanılmayacak kadar geç tepki veriyor. Örneğin Caps Lock'a basıyorum 15-20 saniye sonra tepki veriyor.

Bilgisayarcının yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimal muadil olduğu için 1 yıl içinde sağladığı akım giderek düştü. Alabiliyorsan orijinal şarj aletini almalısın. Bu şekilde kullanmaya devam etmen anakarta zarar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…