Laptopu şarjda kullanmak zararlı mı?

SirVettel

Femtopat
Daha fazla  
Diğer konularda çok net bir cevap bulamadımğım için bu konuyu açıyorum. Gaming laptopumu şarjı dolana kadar şarjda oynayıp şarjı dolunca çekip o şekilde devam ediyorum şarj bitince yine aynı şekilde. Bu durum bataryaya zarar verir mi?

Şarjda oynaman daha fazla performans verir, zarar vermez diye biliyorum.

Şarjda oyna zaten performans olarak daha iyi ama arada bir şarjdan çıkar boşalt pil sağlığı için iyidir onun dışında niye sürekli sök tak yapıyosun anlamadım.

Laptopunuzun uygulamasından bataryayı yüzde %80'den sonra şarj etme kısmını açıp rahatlıkla şarjda oyun oynayabilirsiniz. Haftada bir de %100 yapıp daha sonrasında %10 kadar indirip tekrar doldurursanız batarya için iyi olacaktır. En iyi sonucu bu şekilde alırsınız. Bir de şarjın 0 inmemesine dikkat edin. İyi günler.

Hocam cevabınız için teşekkürler bir de kardeşimle beraber kullandığımız içi laptop günde 10 saat falan açık kalıyor bu bir sıkıntı yapar mı?

Hocam asıl pilde kullanıp kullanıp bitirmeniz ve döngüye sokmanız daha zararlı.
Hocam cevabınız için teşekkürler bir de kardeşimle beraber kullandığımız içi laptop günde 10 saat falan açık kalıyor bu bir sıkıntı yapar mı?
İsterseniz 20 saat de açık tutun, bu cihazlar kullanılmak için yapılıyor sonuçta. Eğer fazla ısınmaya girerse belki biraz bosta tutmanız daha sağlıklı olur o kadar.

Bu özellik nerede yer alıyor tam olarak? HP Victus 16 kullanıyorum. Bir de oyun oynamazken, yani internette gezinirken vs. de batarya takılıyken şarjda kullanılması iyi midir?

Bu özellik nerede yer alıyor tam olarak? HP Victus 16 kullanıyorum. Bir de oyun oynamazken, yani internette gezinirken vs. de batarya takılıyken şarjda kullanılması iyi midir?

Her laptopta yok diye biliyorum hocam, HP Victus'ta vardır belki birisi yazar şimdi.

diğer markaların kendine özel uygulamalarında oluyor. hp nin bulamadım ama biosa girip power management options ayarında pil sabitleme varsa vardır, yoksa maalesef yapıcak bişi yok. hp Kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…