3-4 yıl boyunca 5700XT ve 3600 işlemcili bir sistem kullandım. Bu sene YKS'ye hazırlandığım için hem de aileminde demesiyle beraber bu yaz ekran kartı, işlemci ve monitörü satıp üstünede bir miktar para ekleyip Lenovo 3050'li 16 GB 165Hz bir laptop aldım ama hiç böyle düşünmemiştim tam bir hayal kırıklığına uğradım, 3050 5700XT'den bile kötü ve batarya 1-1, 5 saat anca dayanıyordu. Zaten oyunlardan son zamanlarda pek keyif almıyordum laptop ile beraber tamamen bıraktım şu anda elimde sadece bu laptop kaldı ve günlük akşamları 2-3 saat dizi/film izlemek ve müzik, ders ve YouTube dışında hiç dokunmuyorum oyun oynamak zaten hiç keyifli değil laptopta. Laptopu alalı 6-7 ay olmasına rağmen ekranın ortasında bir çizgi oluştu garantiye vereceğim zaten.
Ya bu sene ya da önümüzdeki sene diş hekimliği için çalışıyorum zaten üniversiteyi kendi şehirimde okumak istiyorum ve aklımda şöyle bir fikir var, laptopu 24-25 Bin'e satıp üstünede biraz ekleyip kendime güzel 5-6 yıl gidecek 4060'lı bir sistem toplayıp yanına da ders, dizi/film için bir iPad alabilir miyim veya alınır mı?