Laptopu satmadan önce içerisindeki verileri geri getirilemeyecek şekilde temizleme

TunaDalgin

Decapat
Daha fazla  
Dostlar, elimde HP 15s EQ2030NT notebook var. İçerisinde 256 GB bir SSD var ve bu notebooku satmak istiyorum. UEFI Windows kurulumu yaparken PC'yi formatlamak istiyorum ama veriler geri getirilemesin istiyorum. Okul işleri için kullanmıştım, içerisinde hesaplarım vs var. Veriler tamamen gitsin istiyorum ne yapabilirim?

Low Level Format atın internette rehberleri mevcut. Diski fabrikadan yeni çıkmış gibi yapıyor.

SSD için bu işlem zararlı diye biliyorum ayrıca aynı işlemin SSD için olanına Secure Erase deniyor ama şimdi modern SSD'lerde TRIM diye bir şey var bildiğim kadarıyla ben bir şeyleri silince HDD gibi silinsede kurtarılabilir olmuyor. Veri tamamen siliniyor diye biliyorum ama yine de bir danışmak istetim. TRIM varken Secure Erase'e gerek var mı?

SSD için bu işlem zararlı diye biliyorum ayrıca aynı işlemin SSD için olanına Secure Erase deniyor ama şimdi modern SSD'lerde TRIM diye bir şey var bildiğim kadarıyla ben bir şeyleri silince HDD gibi silinsede kurtarılabilir olmuyor. Veri tamamen siliniyor diye biliyorum ama yine de bir danışmak istetim. TRIM varken Secure Erase'e gerek var mı?
Evet secure erase deniyordu pardon. Sık sık yapılırsa zararlı, bir veya birkaç yılda bir yapmak değerleri normale döndürüyor hatta. TRIM'ı ilk defa duydum. Baktığım kaynaklarda tamamen siliniyor diye okumuştum. Hatta bi' ara laptopumu bende satıyordum bu işe çok kafa yormuştum ve bulabildiğim en iyi çözüm secure erase idi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı